Hatırlarsanız, bizim evde reçelin fazla tüketilmediğinden bahsetmiştim. Sağolsun annelerimiz çeşit çeşit yapıp bize de yolluyorlar.. Hal böyle olunca bana da tarifleri sizlerle paylaşmak düşüyor..
Çilek reçeli için malzemeler:
1 kg. çilek
1 kg. tozşeker
1/2 limon suyu
Saplarını ayıkladığınız çilekleri iyice yıkayıp derin bir tencereye alın. İlk aşamada çilekleri 20 dk. şekersiz kaynatın. İkinci aşamada şekeri ilave edip çilekleri 20 dk. daha kaynatın. Son olarak limon suyunu ekleyin ve 5 dk.daha kaynatın.
Afiyet olsun!
Annemin notu: Bu reçel tarifinde dakikalara dikkat edilmesi gerekiyor..
9 yorum:
reçeli ilk defa bu tarifle yapanı duydum.bizde genelde çilek ya da malzeme her ne ise üzerine şekeri konulup birkaç saat bekletilir.sonra da kısık ateşte pişirilir.ama anneninkinin de görüntüsü şahane valla.ellerine sağlık,sizlere de afiyet olsun.
genelde zaten bizde de reçeller annemden gelir.ama ben ilk defa geçen ay kayısı reçeli denedim süper bişey çıktı ortaya.bir ara bloga da koyayım bari aklıma gelmişken
Aslı neler neler eklemişsin,ağzımın suları aktı:)
Kekler,poğaçalar hepsi enfes.
Çilek reçelinide çok severim,evde hiç denemedim.
Bu tarif işime çok yarayacak...
Ellerine sağlık...
Reçel konusunda bende hazıra konanlardanım:)
Annem sağolsun harika reçel yapar.
Sevgiler canım bay.
bende yaptim cilek receli anneyin dedigi gibi basinda beklemek lazim ,köpügünü aliyorsun yine geliyor ugrastiriyor ama nefisde oluyor ,eline saglik canim kahvaltiya senin recelle baslayalaim
Annenin ellerine saglik aslicim. Nefis görünüyor recel. Bayilirim cilekli recele :)
Yasemin'cim teşekkürler.. Tarif o kadar kolay ki, bir dahakine ben de kendim deneyebilirim.. Ama öncelikle anneminkileri bitirmeli :)
Pelin'cim çok teşekkürler, umarım dener ve beğenirsin..
Melek'cim öyleyse sana da fotoğraflamak ve yemek düşüyor sadece :)
Öznur'cum afiyet şeker olsun, teşekkür ederim canım..
Begüm'cüm teşekkür ederim..
Aslıcım, reçel konusunda ben de hazıra konanlardanım ama bir kaç kez kendim de yapmıştım.Çİlek reçelini annemin verdiği tarife göre yapıyordum, şeker başta konuyor ama dediğin gibi dakikalar çok önemli, hatta birde sonunda, altını kapatmadan, çay kaşığı ile bir miktar alınıp, bir tabağa damlatılıp, kıvam ve parlaklık sağlaması yapılıyordu :)Anneciğinin ellerine sağlık canım.
selam aslıcım..bizim evde de en çok sevilen ve tek reçel çilektir....annenin eline saglık canım..tabi sizlerede afiyet olsun...sevgilerimle.
canım çilek reçelini severim almaktansa yapmak daha güzel bence
ellerine sağlık sevgiler
annem çok güzel reçeller yapardı. ve bende hazıra konup yerdim şimdi ben yapıyorum deneme yanılma başarma yöntemiyle :)
Yorum Gönder