Tatil boyunca mutfaktan uzak kaldım.. İşte bu özlemle mutfağa girip, yazı da bahane ederek zeytinyağlı ağırlıklı menüler hazırlıyorum bu aralar. Zeytinyağlı enginar da pişirdiklerimden biri..
Malzemeler:
6 adet enginar
2 adet limon
2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı un
tuz
2 adet kesmeşeker
dereotu
bezelye (arzuya göre)
Ayıklanmış enginarların varsa üstlerindeki tüylü kısımlarını bir kaşık yardımıyla ince bir tabaka halinde temizleyip limonla ovun ve kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağı ile çevirin. Enginarları ve bezelyeleri ilave edin. Tuz, şeker ve unu yarım limon suyu ile karıştırıp enginarların üzerine gezdirin. Üzerine çıkacak kadar su ilave ettikten sonra enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Eğer benim gibi düdüklü tencereyi tercih ederseniz 6-7 dk. yeterli olacaktır. Piştikten sonra enginarları servis tabağına alıp üzerlerini dereotuyla süsleyin.
Bu da annemin geçen hafta bizi davet ettiği akşam yemeği için yaptığı enginarlar. Dilerseniz annem gibi enginarlarınızı bezelyesiz de pişirebilirsiniz..
Afiyet olsun!
16 yorum:
Merhaba Aslı,
Ellerine sağlık nefis görünüyor enginarlar.(Annenin de ellerine sağlık)
sevgiler...
Aslı'cığım bende evde hiç pişirmedim aslında ya anneme yada başkalarına sipariş veriyorum:))
Bu tarif nefis,görüntüde öyle.
Ellerine sağlık...
aslıcım ellerine sağlık..sevgiler
Cok nefis görünüyor, anneciginin ellerine saglik. Sevgiler canim.
aslıcım nasılsın? hayatım karadeniz turunuz muhteşem olmuş öncelikle onu belirteyim. harika resimler ;)
enginarla bezelyeyide yakıştırmışsın eline sağlık çok hoş görünüyor öpüyorum canımm
Aslıcım ellerine sağlık harika görünüyor.Enginar çok sağlıklı bir sebze özellikle karciğere faydası çok fazla.Haftada en az bir gün yenmeli.Gördüğün gibi tatilde bile yazılarını okuyorum...
Sevgiler
YEMEĞİN ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK. GEZDİĞİN YERLER NE GÜZELMİŞ YEŞİLLİK HEP BİZİM YERİMİZEDE GEZSEYDİN:)
,
Merhaba Aslicim.
Karadeniz turunuzun son gününüde okudum büyük bir zevkle ve yine bayildim her yere.
gelelim enginara.ben iki kez pisirdim ve ikisindede isinamadim nedense.
seninkilerin görüntüsü muhtesem canim.Ellerine saglik.Sevgiler.
Aslıcımmm en sevdiğim yemek yaaa harikaaa olmuş ellerine sağlık, bu havalar için biçilmiş kaftan...
Şöyle güzelce serin serin yiyeceksin, sonra da ekmeği zeytinyağlı suyuna banacaksın, görüntü bunları çağrıştırıyor ne yapayım, süper...
selam
ellerine sağlık aslı enginarlar nefis olmuş canım
sofrakeyfi
selam aslıcım..eline saglık enginar nefis görünüyor.(anneninde eline saglık)görüşmek üzere...sevgilerimle.
ellerine saglık hayatım. enginar cok faydalı ve mutlaka yenmesi gerekiyor.. sende super yapmıssın..
afıyet olsun canım..
sevgiler.)
http://fatostuncay.blogcu.com/
Bengisu'cum hem annem hem kendi adıma çok teşekkür ederim canım..
Pelin'cim öylesi de güzel oluyor, bilirim :)
Fatoş'cum teşekkürler..
Senem'cim teşekkür ederim..
Ayşegül'cüm teşekkürler canım, beğenmene çok sevindim..
Emel'cim haklısın, enginar tam bir karaciğer dostu! Teşekkürler..
Melek'cim teşekkür ederim canım..
Meral'cim yerken ne kadar faydalı olduğunu düşün, belki yardımcı olur :)
Uğurböceğim demek bu kadar çok seviyorsun enginarı, çok sevindim :)
Neval'cim haklısın, suyuna ekmek banmayı ben de çok severim.. Teşekkürler canım..
Müjgan'cım teşekkür ederim canım..
Hülya'cım ikimiz adına çok teşekkür ederim..
Fatoş'cum teşekkürler canım..
günaydın canım
hiç enginar yemedim ama çok gördüm görsel olarak ellerine sağlık sevgiler sana.bizim orda pek enginardı pırasaydı bezelyeydi ilgi görmezdi varsa yoksa et. şimdi hayatıma bunları almaya başladım yavaş yavaş :)
enginar çok şık duruyor, düdüklüde pişiremiyorum ben, herhalde ya çiğ bırakıırm ya da eritirim aşırı pişirmekten, ama sen çok güzel ayarlamışsın aslıcım, ellerine sağlık.
Yorum Gönder