27 Nisan 2008 Pazar
Peynirli Milföy Böreği ve Karaköylü Talaş Böreği (YE#33)
Çalıştığım için zaman benim için çok değerli.. Milföy de oldukça pratik ve lezzetli olduğundan dondurucumdan hiç eksik olmuyor. Sevgili Özlem'in evsahibeliğini yaptığı YE #33 Börek etlinliğine de iki farklı milföy böreği ile katılıyorum. Özlem'cim kolay gelsin..
İlk tarif geçen cumartesi canım acilen atıştıracak birşeyler çektiğinde aklıma buzluktaki milföylerin gelmesiyle, işleri hızlandırmak için harç olarak beyaz peynir kullandığım milföy börekleri..
Peynirli milföy böreği için gerekli malzemeler:
12 adet milföy
200 gr. beyaz peynir
1 yumurta sarısı
kekik
Milföylerin oda sıcaklığına gelmesini beklerken peynirleri ufalayıp üzerlerine kekik serpin. Yumuşayan milföy yapraklarını avcunuzun içine alıp hafifçe boru şeklinde kıvırın ve içine harç koyun. Hamurun kenarlarını bastırarak yapışmasını sağlayın ki peynirler dışarı taşmasın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine milföyleri dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. 175' fırında milföylerin üzerleri kızarana kadar pişirin.
İkinci tarif ise haftasonu gelen misafirlerimiz için ilk kez yaptığım Sahrap Soysal'ın Karaköylü Talaş Böreği..
Malzemeler:
8 adet milföy
250 gr. kıyma (orjinal tarif kuzu etini de bir alternatif olarak sunuyor)
2 tatlı kaşığı tereyağ (ben kullanmadım)
1 ufak boy kuru soğan
1 su bardağı garnitür konserve (ben Superfresh kullandım)
1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
1/2 demet dereotu (ben kullanmadım)
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
Milföylerin yumuşamasını beklerken iç harcı hazırlayın. Bunun için kıyma ve soğanı iyice kavurun, tuz-karabiber ekleyin. Garnitürü de ilave ettikten sonra bir iki kez karıştırın ve harcın soğumasını bekleyin (annemin tavsiyesi). Milföy hamurlarının ortasına harçtan koyup dört kenarı da altta birleştirip kare şekli verin. (Orjinal tarifte hamur üçgen kapatılmıştı). Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve önceden 175' de ısıtılmış fırında 30-35 dk. pişirin.
Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
25 yorum:
Aslı'cığım,
Milföy hamuru ile yapılan börekleri seviyorum, özellikle "uno" marka olan tercihim.Daha az yağlı gibi geliyor bana.
Özellikle şu "Karaköylü" olan tarife bayıldım, kıyması garnitürü malzeme süper. Eminim tadı da nefistir, ellerine sağlık canım. Yazılarında hiç kendinden ya da yaptıklarından bahsetmiyorsun.Mesela ne işle meşgul olduğundan filan..Açıkçası merak ediyorum, sevgili Aslı'mızı. :)
Mutlu bir hafta dilerim, sevgiler.
iyi geceler:))
aslı milföyler çok güzel olmuş
ellerine sağlık
bende her daim dolapta bulundururum
sevgiler
Ellerine sağlık Aslıcım enfes görünüyor fırından yeni çıkınca nede güzel olurlar pofuduk pofuduk.Çok severim milföyle yapılan börekleri.Eh birde kilo aldırmasalar....
milföy börekler nefis ellerinize saglik.
Sevgilerimle........
milföy tam bir kurtarıcı.....servisten biraz önce pişirilirsede harika oluyor.....
ellerine sağlık...börekler nefis....
sevgiler canım benim...
Mükemmel bir aşçının, muhteşem yemeklerini tatma fırsatı veren sevgili eşime teşekkür ediyorum...
Ellerine - emeklerine sağlık,,,
Harika görünüyorlar, ellerine saglik canim. Güzel bir hafta diliyorum, hoscakal.
Acil durumlar için milföy ideal gerçekten. Eline sağlık canım.
CANIMM HARIKA OLMUS INANKI HARIKA BITTIM RESMEN BÖREYIN GÖRÜNTÜSÜNE.
eLLERINE SAGLIK.
MUTLAKA DENENECEKLER ARASINDA TATLIM:)))
hem çok pratik hemde enfes tarifler sunmuşsun bizlere canım ellerine saglık kocaman sevgiler
Ellerine saglik aslicim. Talas böregini cok severim. Bende hep kiymali yaparim :) Etlisini pek sevmem. Seninkinlerde pek lezzetli görünüyor.
Ellerine saglik canim.
Bayilirim börege.
Sevgiler.
Ellerine, kollarina sağlik cicoz, harika gorunuyorlar, eminim cok da lezzetli olmuslardir.
Seninle iftihar etmemek mumkun degil, hersey gonlunuzce olsun. İyi gunler.
Betül'cüm Uno'nunkileri hiç denemedim, aklımda olsun.. Önerini dikkate alacağım :)
Sevgili isimsiz, teşekkürler..
Emel'cim annem de milföyü yağlı buluyor, bu yüzden de pek yapmaz.. Ben şu anki kiloma güvenip işin kilo kısmından ziyade lezzet kısmıyla ilgileniyorum ama sanırım dikkatli olmak gerekiyor :)
Sevgili Elmaşekeri, teşekkürler..
Disal'cim teşekkürler.. Ben milföye fırından çıkar çımaz da, ertesi gün de bayılıyorum..
Canım benim, ben sana teşekkür ederim, sana yemek yapmak benim için büyük bir zevk...
Senem'cim teşekkür ederim, sana da iyi haftalar..
İstiridye'cim teşekkürler..
Gülden'cim umarım dener ve beğenirsin, haberlerini bekliyorum..
Ezgi'cim beğenmene çok sevindim..
Begüm'cüm ben de eti ağırlıklı olarak et yemeği dışında tercih etmem.. Teşekkürler..
Aslı bende bayıldım bu tariflere.Karaköylü Talaş Böreği nefis nefis nefis..
Ellerine sağlık..
Sevgiler
Asli'cigim,
Harika olmus boregin.
Ellerine saglik.
Guzel bir hafta diliyorum.
Sevgiler
Canım milföy diyip geçmemek lazım, yani hünerli ellerde yapılması başka oluyor :). eline sağlık.
her ikiside çok güzeller ellerine sağlık
MIS OLMUS ELLERINE SAGLIK SEKERCIM
Hımmmm leziz görünüyorlar canım ellerine sağlık...
Aslı'cığım,
Eğer kabul edersen, seni mimlemiş bulunmaktayım :) sevgiler canım.
Meral'cim teşekkürler..
Saduş'cum teşekkür ederim, sana da yaparım :)
Pelin'cim umarım sen de denersin..
Aybike'cim teşekkürler, sana da iyi haftalar..
Ferah'cım çok naziksin :)
Ayşe'cim teşekkürler..
Nino'cum teşekkürler..
Uğurböceğim, teşekkür ederim..
Betül'cüm seve seve kabul ederim :) Konuya bayıldım.. Teşekkürler..
milföylü şeyleri çok seviyorum harika bir lezzet
ellerine sağlık
Ahhh! Çalışınca her şeye yetişmek ne zor. Allah kolaylık versin hepinize.
ellerine sağlık canım..çok harika görünüyorlarr
Yorum Gönder