23 Ağustos 2008 Cumartesi

Dakikalara Dikkat Edilmesi Gereken Bir Başka Reçel

Vişneler bitmeden, ramazan hazırlıklarınıza bu reçeli de ekleyebilirsiniz.
Çilek reçeli gibi, annemin vişne reçeli tarifinde de dakikalar çok önemli, hatta "dakikalara özen gösterirseniz reçeliniz muhteşem olur"..

Malzemeler:

1 kg. vişne
1,5 kg. toz şeker

1/2 limon


Vişnelerin saplarını ayıklanıp iyice yıkayın. 14 dakika şekersiz kaynattıktan sonra 1,5 kg. şekeri ilave edelerek 20 dk. daha kaynatın ve yarım limon suyunu aktarıp 1 dakika daha kaynatın. Ocağı kapatın ve reçel iyice soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.

Afiyet olsun!
Not: bir hafta tatilde olacağım, dönüşte görüşmek üzere..

26 yorum:

Hülya dedi ki...

Çilek reçelini bizim ahali de pek sever.Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Merhaba
Reçel gerçekten de basit görünen ama ustalık isteyen bir şey.kıvamı çok önwemliş bazen istediğimiz gibi olmuyor.Ama benim eşimin annesi çok usta reçel konusunda..Ben de böğürtlen yaptım güzel oldu..ellerine sağlık..İyi tatiller arkadaşım..Sevgimle...
sehnazmutfakta.blogcu.com

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Ellerinize sağlık. Ben 3 kilo vişne aldım. Kaynattım komposto yaptım bittiii:) Yine pazara gidip almak lazım çok seviyorum.
Sevgiler

hatice dedi ki...

Aslı'cığım kesinlikle ramazan gelmeden yapılmalı özellikle sahur için ideal elerine sağlık sevgiler..

Adsız dedi ki...

canım aslında reçelin tarifi standarttır da işte püfler çok önemlidir:)çok iyi olmuş dakikalı belirtmek gerçekten..
ellerine sağlık canımcım afiyetle yiyin..
canım sahrap hanımın kitabını inceledim gerçekten güzel şeyler var..hatta salatan var dı ya onu denedim..yalnız resmini çekmeden yedik:) bidahaya artık..çok lezzetliydi.etimekli olan.

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Böyle dakikalı anlatman çok iyi oldu.Bazen çok pişiyor marmelat gibi oluyor.Ellerine sağlık canım:))Çok güzel görünüyor...

Leziz Sofralar dedi ki...

himm... en sevdigim receldir visne receli ama hic yapmak kismet olmadi,güle güle yiyin canim annecigininde ellerine saglik...

sevgiler...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

çok güzel bir manzare.
ellere,emeklere sağlık
svglrrrr NuNu

iremlemekanlar dedi ki...

canım ellerine sağlık çok şahane gözüküyor vişne reçelini çok severim tam benlik olmuş sevgilerlee....

pelince dedi ki...

Reçel şahane olmuş,ellerinize sağlık...
İyi tatiller Aslı'cığım..

Ordanburdanhayattan dedi ki...

iyi tatiller Aslıcım,dinlen ve bolca fotoğrafla geri dön inşallah.boyozlardan da yemiş olarak gel bakalım yerinde.

neseersoy dedi ki...

ellerine sağlık , benimde en sevdiğim reçek çeşididir.
sevgilerimle

peynir hösmelimi dedi ki...

Ellerine saglik canim.
Visne recelini benim görümcem cok güzel yapar.her senede bize illahi verir.
Seninkide harika olmus.Ayrica iyi tatiller.
Sevgilerle.

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

visne reçeline bayılırım ve ne kadar dakik bir reçel böyle ellerine sağlık

Begüm dedi ki...

Visne recelini cok severim. Harika görünüyor. Ellerine saglik aslicim.

Bu arada, "bir yastikta kocayin" :) pasta süper olmus canim. Didemcigim harika yapmis... Esinle birlikte saglikli, mutlu, huzurlu, sevgi dolu nice yillar dilerim.

karakazan dedi ki...

Aslicigim öncelikle iyi tatiller diliyorum canim.Recellerin icinde en sevdigim visne recelidir,ama maalesef burada pek yapamiyorum visne receli.Annenin ellerine saglik afiyetle yiyin cnaim.
Selamlarimla,serap...

gülriz dedi ki...

Aslıcığım iyi tatiller diliyorum canım. Bu arada birazcık geç kalmışım ama evlilik yıldönümünüz kutlu olsun; nice güzel yılları birlikte yaşayın, birlikte yaşlanın :)))

Not: Mehtap gezisinde üst katta söylediğin gibi hep cıstak cıstak müzikler çalıyordu ama ikinci katta ön güvertede Türk Sanat Müziği vardı; bir dahaki sefere aklınızda bulunsun :))))

Kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

aslıcığım vişne reçelin tam kıvamında olmuş. Ben hiç reçel yapmayı denemedim.Fakat bu tarif beni cesaretlendirdi. Ellerine ve yüreğine sağlık.
İyi tatiller
sevgiler
Anılar ve Mutfağım

Baharcicegi dedi ki...

Annemde tam kivaminda yapar receli,ben anneminki kadar olmasada yapmaya calisiyorum.
ellerine saglik canim iyi tatiller dilerim

Pelin dedi ki...

Çok severim vişne reçelini.
İyi tatiller dilerim Aslıcığım.
Sevgiler

:)den dedi ki...

Aslıcığım merhaba,
Reçel tarifinde verdiğin püf noktası gerçekten çok önemli. Reçel reçeldir deyip geçmemek lazım. Vişne reçelinin kıvamı, tadı, kokusu, rengi... hepsi bir bütün. Değerli paylaşımın için çok teşekkür ederim.
Sevgiler...

pelince dedi ki...

Aslı'cığım özledim çok,dönmedin mi daha ??

Öpüyorum...

fatosun mutfagından... dedi ki...

26 ağustos 1922de bir millet özgürlüğü için ayağa kalktı.Mustafa Kemal.2in önderliğindeki büyük taarruzla işgalci güçler 30 Ağustosta Anadolu'dan sökülüp atıldı.işte 86 yılsonra bu büyük zaferi kutluyoruz..NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Betül dedi ki...

merhaba aslıcım, ne güzel bir reçel tarifi, en sevdiğim reçellerden biridir vişne reçeli, ellerine sağlık anneciğinin. ramazan boyunca ne güzel iftar sofraları donatır ve burada bizlerle paylaşırsın kim bilir. sana karşı çok mahcubum, sobene cevap yazamadım, bu sobeyi cevaplayamazsam beni mazur görür müsün ? :( hayırlı ramazanlar diliyorum, hayırlı sahurlar.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Hepinize güzel sözleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim..

iremlemekanlar dedi ki...

Hoş geldin Aslıcım, çorban nefis gözüküyor ellerine saglık canım ramazan da artık sizden alacam tarifleri özellikle sahur menülerini insan gece gece ne yaparım diye düşünüyor :)) sevgilerle