Eşim domatesli pilavımı ilk yediğinde gözlerinin içi gülerek, hayatında yediği en güzel domatesli pilavın benimki olduğunu söylemişti.. O günden sonra da ne zaman domatesli pilav yapsam bayram etti, ben de bu tarifi iltifat almak için yapar oldum..
Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
4 adet domates (kabukları soyulmuş, küp küp kesilmiş)
sıcak su (pirinçleri haşlamak için)
oda ısısında su (pirinçleri pişirmek için)
2 yemek kaşığı sıvıyağ (arzuya göre tereyağ)
tuz
Pirinçleri ayıklayıp nişastası gidene kadar iyice yıkadıktan sonra üzerlerini geçecek kadar sıcak suyla 30 dk. haşlayın. Pilav tenceresine sıvıyağı ve küp küp doğranmış domatesleri alın ve 3-4 dk. pişirin. Pirinçleri ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla harmanlayın ve kaşığın tersiyle pirinçleri düzleyin. Üzerlerini aşacak kadar oda sıcaklığında su koyup orta ateşte ağzı kapalı olarak pişirin (domatesler de su saldığından çok su koyarsanız pirinçler lapa olur). Su kaynadığında ateşin altını kısın ve pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra tencerenin kapağını kaldırıp temiz bir bez ya da kağıt havlu serin, kapağı kapatıp 15 dk. demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun!
Not: Yanında çoban salatası ve karpuzla nefis bir yaz menüsü hazırlayabilirsiniz..
17 yorum:
püf noktalı süper bir tarif olmuş. bende çok severim bunu ama niyeyse pilavı sade yaaprdım hep. mutlaka deniycem canım sağol!
Hmmmm ellerine sağlık, ben de çok severim, bol bol yapmalı :)
Sevgilerimle..
Aslı yeni sayfa düzeni hayırlı olsun:)
Bende bugün domatesli pilav yapıp fotoğraflamıştım ama senin pilav tane tane çok güzel olmuş,bir dahaki sefere senin tarifden yararlanıcağım..
Öpüyorum..
domatesli pilav çok severim... çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
Aaaaaah aaaah Aslıcığım, acaba bir pilav yapmayı beceremez olarak ben bu pilavı denemeli miyim yoksa denememeli miyim? 1'e 2 ölçüsünü denedim; 1'e 1,5'u denedim ama bir türlü pilavın suyunu ayarlamayı beceremiyorum. Yok ya kendime haksızlık etmeyeyim, ara sıra rastlantısal olarak da olsa becerebiliyorum :)))) Kocaman sevgiler
Günaydın..Bende çok severim domatesli pilavı eline sağlık..Bamya konusunda haklısın bende senin yaptığın gibi ayıklıyorum:))Sevgiler..
Aslıcığım merhaba,
Eşim çok sever domatesli pilavı .
Bir iki kez yaptım biraz lapa gibi oldu beğenmedik.Senin yönteminle yapacağım bir kez daha.Teşekkürler sevgiler
Ayşegül'cüm eminim çok seveceksin..
Sevgili Pınar, haklısın, hazır domates de bolken, değerlendirmek gerekir bu fırsatı :)
Pelin'cim beğenmene çok sevindim.. Ne güzel bir tesadüf, kalplerimiz birmiş :) Seninkini de merakla bekliyorum.. Umarım tariften memnun kalırsın..
Sevgili Berrin, teşekkürler..
Gülriz'cim bence denemelisin.. Ben suyu ölçüyle koymadım hiç, tarifteki gibi kaşığın tersiyle pirinçleri düzleyip üzerlerini çok az geçecek kadar su ilave ederim.. Bir de kaynar kaynamaz altını kısmak gerekiyor.. Bunlara dikkat edersen, mutlaka çok güzel olur senin pilavın da..
Sevgili Yaşamınkıyısından, teşekkürler.. Bamya konusunda da yalnız olmadığımı bilmek güzel :)
Pelin'cim suyunu çok koymamaya dikkat et,o zaman lapa olmaz.. Şimdiden afiyet olsun.. Sevgiler..
merhaba
ellerine sağlık aslı kıvamı tam olmuş
bende pirincin kardeşini yayınladım, beklerim
sofrakeyfi.blogcu,com
Aslıcım ellerine sağlık,benim de babam bayılır domtesli pilava.annem çok sık yapar,ben sade şeklini tercih ederim ama arada değişiklik iyidir.
sevgili aslı yazın bende dometesli pilavı çok severim ellerine sağlık çoktandır yapmamıştım hatırlatmış oldun sevgiler...
Aslıcım ellerine sağlık harika görünüyor tane tane maşallah.Ara sırada olsa bende domatesli pilav yapıyorum ama hiç bu şekilde denememiştim bir sonraki domatesli pilavım senin tarifinle olacak.Ellerine sağlık.
Asli'cigim,
Ellerine saglik, pilavin harika olmus. Iyi ki hatirlattin, ne zamandir yapmiyorduk.
Sevgilerimi gonderiyorum.
caınm benim ellerine sağlık evdekiler çok sever bende domatesli pilavı kokusu nefis ellerine sağlık sevgiler
hımmm, iltifat almak için, domatesli pilav yapmak :) güzel taktik :) ben de sık kullanırım bu taktiği ama daha çok tatlı yaptığım zaman gelir eşimden iltifatlar :) ellerine sağlık aslıcım, severek yapılan her yemek hem güzel olur, hem güzellik katar.
merhaba can�m pilav�n �ok g�zel g�r�n�yor:)fakat ilk defa pirinci �nceden pi�irilen pilav tarifi g�rd�m:)denemeye cesaret edemiyorum benmi yanl� anlad�m yoksa:)�nce ha�lay�p sonra domateslerle bir araya getiriliyor �lemi
Müjgan'cım teşekkürler, hemen geliyorum..
Yasemin'cim teşekkür ederim..
Pervin'cim çok memnun oldum, teşekkürler..
Emel'cim teşekkürler, umarım dener ve beğenirsin..
Aybike'cim teşekkür ederim..
Banu'cum teşekkürler..
Betül'cüm aynı taktiği kullandığına sevindim :) Teşekkürler..
Esra'cım yanlış anlamamışsın, pirinci pişirmek değil de haşlayarak yaparım ben her zaman pilavı.. Hiç sorun yaşamadım..
Yorum Gönder