20 Kasım 2008 Perşembe

Zeytinyağlı Kereviz

Hem salatasını hem de zeytinyağlısını sevdiğim bir sebzedir kereviz.. Geçen akşam iş dönüşü, erken gelen kışa karşı önlemler almam gerekince, vücut yorgunluğuna iyi geldiğini okuduğum kerevizi pişirdim.

Malzemeler:
3 orta boy kereviz
1 orta boy soğan
2 adet havuç
1 orta boy patates
zeytinyağı
tuz
3-4 adet küp şeker
1,5 çay bardağı su

Yemeklik doğradığınız soğanı orta ateşte
zeytinyağı ile çevirin. Küp küp doğradığınız patatesi ve havuçları da ilave edip 3-4 dk. çevirin. Kerevizlerin dış kısmını kesip iri kuşbaşı şeklinde kesin ve tencereye ekleyin. Tuzunu, şekerini ve suyunu da kattıktan sonra kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin (düdüklü tencerede 10 dk. da pişti). Piştikten sonra üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın.

Afiyet olsun!

17 yorum:

Adsız dedi ki...

günaydın
pırasa ardından kereviz sağlıklı besleniyorsun,iyide yapıyorsun
ellerine sağlık aslı

sofrakeyfi.blogcu.com

Pelin dedi ki...

Aslıcığım,
Ne güzel sağlıklı sebze yemekleri pişiriyorsun.Kereviz yemeği hiç yapılmaz bizim evde. Ama senin yaptığın gibi patatesli yaparsam belki sever benim oğlum nam nam der belki:) Teşekkürler tarif için.
Sevgiler

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor doğrusu.Diyetteyim tam bana uygun bir seçenek olmuş bu

Selamlar .....sevgiler....

nilay dedi ki...

Pırasalar, kerevizler kış gelmiş demek ki artık size. Her ikisinide çok sverim. Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

selam aslıcım.kışın bütün sebzelerini pişiriyorsun(maşallah).kerevizde nefis görünüyor.eline saglık.sevgiler.
http://hunerlieller.net

Betül KÖROĞLU dedi ki...

bayılırım kereviz yemeğine özellikler zeytinyağlısı.. bööyle pişerkenki kokusu bile beni alır götürür.. Ellerine sağlık canımm çok güzel gözüküyor..

sevgiler

Ayşegül dedi ki...

Aslı'cım
kereviz benim büyük kızım görmesin.hemen bir tabak ister.Ellerine sağlık canım

:)den dedi ki...

Kereviz demir açısından çok zengin bir sebze. Ben de portakal suyu ilave ederek pişiriyorum. Farklı bir lezzet katıyor.

pel!n dedi ki...

Eşimin çok sevdiği bir yemek,ama ben evde hiç pişirmiyorum..Salatasını seviyorum diye üşeniyorum sanırım..
Nefis bir tarif ama,ellerine sağlık Aslıcım..

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor...

Begüm dedi ki...

Ellerine saglik Aslicim. Nefis olmus bu yemek.

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

kereviz delisiyim pek severim..ellerine sağlık canım

fatosun mutfagından... dedi ki...

NEFSİMİZİN ATEŞİNİ SÖNDÜR YA RAB ,RAHMETİNİ YAĞDIR YA RAB ,SANA LAYIK KUL OLMAYI LUTFET YA RAB ,HABİBİNE LAYIK ÜMMET OLMAYI NASİP ET YA RAB ,İBADETLERİNİ TAM YAPAN KULLARINDAN ET YA RAB ,İMANIMIZI BOLET YA ,EDEN GÖNÜLLERİMİZİ KABUL ET YA RAB ,SEVGİLİ KULLARININ ARASINA AL YA RAB ,ÜMMET SANA LAYIK KUL OLMAYI LUTFET YA RAB ,GÜL KOKULU EFENDİMİZİN ŞEFAATİNE BİZLERİ NAİL ET YA RAB ,RAHMANSIN YA RAB ,RAHİMSİN YA RAB ,CABBAR SIN YA RAB ,ALİMSİN YA RAB...
HAYIRLI CUMALAR...

Damak Tadı dedi ki...

Aslı'cığım,bende yemeğini ve salatasını çok severim..Kış aylarında mutfağımızın olmazsa olmazlarındandır..

Ellerine sağlık,rengide ne kadar güzel görünüyor..


Sevgilerle

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Zeytinyağlı kerevizi portakallı yapıyorum.Bütün malzemesini ekledikten sonra en üste portakal dilimlerini yerleştirip kapağını kapatıyorum.Kısık ateşte pişiriyorum.
Oğlum terbiyeli olarak yemeğini seviyor. En fazla 2 kez yer. Onun için de sevdiği şekilde yapıyorum. Bende patates koyarım. Havuç koymuyorum pişmiş havuç yiyemiyorum nedense...

Ellerine sağlık.Sebze her zaman sağlıklıdır. Mevsimine göre tüketmekte yarar var.
Güzel bir hafta sonu dilerim.

Sevgiler...

Ayse Pamuk dedi ki...

Kerevizi bende terbiyeli çok severim ellerine sağlık

erguvan ağacı dedi ki...

"bahçelerde kereviz, biz kereviz yemeyiz" şarkısı söylenir bizim evde kereviz pişen günlerde, sonra da kuzu kuzu yenir :) ellerine sağlık aslıcım.