29 Kasım 2008 Cumartesi

Kıymalı Fasülye ve Cumartesi

Fasülyeyi çok severim, ah bir de kenarlarını alma derdi olmasa.. Tezgah başında ayakta -asla salonda, koltukta olmaz- yaklaşık 20 dk. aynı işlemi yapmak beni yorar ve sıkılırım.. Bu konuda elim hızlı olmadığından da süreyi henüz azaltmış değilim.. Ama bu cumartesi sabahı mutfağa girip fasülye ayıklamaya başladığımda 20 dk.nın nasıl geçtiğini anlamadım bile..


Aklımda geçen pazar izlediğim Issız Adam'dan kareler, diyaloglar yan odadan gelen film müzikleriyle şekilden şekle girdi, bir yandan fasülye ayıklıyorum bir yandan kendi kendime filmi analiz ediyorum - zaten pazar gününden beri bu haldeyim..

Malzemeler:
1/2 kg. fasülye
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma (kıymayı alır almaz kavurup porsiyonluk olarak buzdolabı poşetlerinde dondurucuda saklıyorum, yemeklere kullanırken çok rahat oluyor)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay bardağı su
tuz


Fasülyenin kenarlarını almaya başlamadan önce sosunu hazırladım. Soğanı rendeleyip zeytinyağıyla 3-4 dk. pişirdim. İçine salça ve kavrulmuş kıymayı de ekleyip kısık ateşte 2-3 dk pişirin. Bir yandan kenarlarını aldığınız fasülyeler hazır olunca tencereye alın ve sosla iyice harmanlayın. Tuzunu ve suyunu da ekleyip fasülyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Not: Fasülyeyi henüz tatmadık, filmin etkisinde yoğun duygularla pişirdiğim bu yemeğin tadını çok merak ediyorum..

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım
kıymalı fasulye hiç denemedim.Ben genelde zeytinyağlı yaparım.Ama güzel olduğuna eminim.ellerine sağlık.Şu ıssız adama da bir türlü gidemedim.Herkes ondan bahsediyor.İnşallah en kısa zaman da giderim.
Sevgiler

pelince dedi ki...

Ahh ahh bende filmi gözyaşları arasında izlemiştim.. Son zamanlarda seyrettiğim en güzel aşk filmi bencede..Hele şarkılar..
Nil Burak harika söylüyor...

Fasulye nefis olmuş,yarın bende pişirmeyi düşünüyorum...Ellerine sağlık...

Güzel bir pazar günü diliyorum..

bahar dedi ki...

CANIM SANA AFİYET OLSUN. BENİ SOBELEMİŞSİN. ANCAK ŞU AN BİLGİSAYARIM TAMİRE GİDİYOR, MAALESEF ARIZALANDI. GELDİĞİNDE HEMEN CEVAPLAYACAĞIM CANIM.

Adsız dedi ki...

selam aslıcım..yeşil fasülyeyi çok severim..görüntüden pek lezzetli oldugu belli..benim içinde bir tabak yee:)))eline saglık canım.afiyet olsun.sevgiler.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Aslıcım ben de fasulyeyi kıymalı sevenlerdenim.genelde parça etli sevilir ama kıymalının tadı başkadır benim için de.filmi ben de çok merak ediyorum,önümüzdeki cuma kısmetse göreceğim.gösterimden kalkmazsa elbette.ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

fasulyeyı cokseverım ellerıne saglık canım nefıs gorunuyor sevgıler..

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Buradan harika gorunuyor fasulye,ellerine saglik arkadasim...Issiz adami bende çok izlemek istiyorum ama daha Fransa'daki sinemalarda yerini almadi,vizyona girer girmez gidip izlemek istiyorum..sicacik sevgiler.

fatosun mutfagından... dedi ki...

canım ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler,mutlu haftalar öpüyorum:)))

peynir hösmelimi dedi ki...

Eline saglik canim.
Aslinda bu filmide yemeginide bende cok merak ettim.
umarim ikiside güzel taddadir:))
Sevgilerle.