Hem kahvlatı hem de beş çayına uygun bir alternatif sosisli ekmek pizzası.. Tarifi Sahrap Soysal'ın kitabında gördüm ve denemeye karar verdim. Ben orjinal tariften farklı olarak tost ekmeği yerine esmer ekmek kullandım, kenarlarını da kesmedim, siz dilediğiniz ekmek ile farklı lezzetler yakalayabilirsiniz..
Malzemeler:
6 dilim ekmek
2 yemek kaşığı ketçap (veya 1/2 yemek kaşığı domates salçası)
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
4 adet soyulmuş sosis
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Ekmekleri kenarları yüksek bir fırın kalıbına alın ve yan yana dizin. Ketçap ya da salçayı zeytinyağı ile karıştırıp içine sarımsak, yumurta ve sütü ekleyin. 2-3 dk. çırpıp sosu ekmeklere gezdirin. 10-15 dk. ekmeklerin kabarmasını bekleyin. Sosisleri halka halka kesip rendelenmiş kaşarla birlikte ekmeklerin üzerine ilave edin. 175' fırında kaşar peyniri eriyene kadar ekmeklerinizi pişirin.
Afiyet olsun!
13 yorum:
Hem lezzetli hemde kolay bir tarif,çocuklar bayılır bence bu lezzete...
Ellerine sağlık..
Ben de hambuger ekmeğinden çocuklara yapıyorum. Ço güzel oluyor.
Ellerine sağlık
Sevgili Aslı tarifin hem çok kolay,hem çok lezzetli birde çocuklar bayılıyolar böyle ekmek üstü tariflere..ellerine sağlık.Sevgiler..
Çok pratik ve leziz bir tarif mutlak deneyeceğim Aslıcığım:) Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
Çok pratik ve lezzetli bir tarif Aslıcığım. Aklımın bir köşesine sakladım. Bu hafta yapacağım. Limonlu kek de çok güzel görünüyor. Böreği beğenmenize de çok sevindim.
Sevgiler
ASLICIĞIM ELLERİNE SAĞLIK.
ANNEM ÇOK YARATCI BİR KADINDI.
OKADAR EKMEKLİ TARİFLER HAZIRLARDIKİ BİZLER KÜÇÜKKEN,
HEM İSRAF ÖNLENİR, HEM DEĞERLNİRDİ EKMEKLER.
TARİFİN HARİKA CANIM. ÇOK BEĞENDİM.
ELLERİNE SAĞLIK.
SEVGİLER İYİ HAFTALAR..
NUnU
Pizza sever bir aile olduğumuz için bu tarif tam bizlik olmuş:). Pratikliği ve malzemelerinin kolay bulunması sayesinde pizza krizlerimize ilaç olacak:)).
Ellerine sağlık adaşım..
Sevgiler.
aslı
bayat ekmekleri değerlendirmek için iyi bir yöntem.ben oğluşa tek tek dilimler üzerine yapıyorum böyle bayılıyor.o da tam bir pizzasever.ellerine sağlık
çok güzel bi tarif canım,hem de pratik.ellerine sağlık,sevgilerimle...
Canim ellerine saglik cok guzel olmus.
ben ramazanda pide ile yapıyordum . bayat ekmekleri değerlendirmein başka bir yolu da bu . ellerine sağlık aslıcım çok lezzetli gözüküyor.
sevgiler
yumurta ve süt miktarı biraz çokmu sizce ıslak gibi oluyormu ekmekler,daha önce oktayustadan ekmek pizzası denemiştim ve ekmekler ıslak gibi hamur gibi oldu yiyememiştik,oyüzden denemeden sormak istedim?
sevgiler...
Merhaba Gülşen,
ekmekler oldukça yumuşak oluyor ama hamur gibi de olmamıştı. Sen istersen süt miktarını biraz azaltarak dene ilk sefer..
Sevgiler..
Yorum Gönder