Annemin her yılbaşı mutlaka yaptığı kabak tatlısını ben de ilk kez bu yıl pişirdim ama muhtelif sebeplerden dolayı sizinle ancak paylaşabiliyorum.. Yapımı oldukça kolay olan bu tatlının püf noktası kabağın "iyi" olması.. Bu yüzden ben de kabak siparişimi anneme verdim ve tarifi denedim..
Malzemeler:
2 kg. kabak
3 su bardağı tozşeker
dövülmüş ceviz
Temizlenmiş kabakları yıkayıp geniş bir tencereye dizin. Üzerlerine 1,5 su bardağı tozşekeri döküp kısık ateşte tencerenin kapağını hafif aralık bırakarak 20 dk. pişirin. (Eğer kabaklarınız bu esnada su salmazsa üzerlerine az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.) 20 dk.sonunda kabaklarınızı ters çevirip kalan tozşekerini ilave edin ve 20 dk. daha pişirin. Kabakların dış kısımlarının da piştiğini kontrol ettikten sonra kabakları tencerenin içinde soğumaya bırakın (hemen servis tabağına alırsanız kabaklar dağılabilir). Daha sonra kabakları servis tabağına alıp cevizle süsleyin.
Not: Annem, tozşeker iki seferde konulduğunda kabaklar daha parlak oluyor diye beni sıkı sıkı tembihledi, ben de size söylemeden geçmeyeyim.
Not: Annem, tozşeker iki seferde konulduğunda kabaklar daha parlak oluyor diye beni sıkı sıkı tembihledi, ben de size söylemeden geçmeyeyim.
Afiyet olsun!
25 yorum:
Aslı'cım,
Annelerimizin yaptığı herşey bir başka güzel oluyor...vermiş olduğun püf noktası için teşekkürler,
ellerinize sağlık,
sevgilerimle...
Renginden belli ne kadar güzel olduğu, bir de tabii marifetli bir elden çıkmış... Bundan iyisi Şam'da kayısı :) Öpüyorum...
ben bayılırım kabak tatlısına. 1 tencereyi tek başına bile yiyebilirim ( yemedim gerçi bu zamana kadar tek seferde ama :)) kapasite müsait )
ellerine sağlık aslı..Bir daha kabak tatlısı pişirince benide çağırırmısınn?
sevgiler
Özlem'cim teşekkür ederim..
Limonlu Kekim, çok naziksin teşekkürler.. Güzel sözlerin ilaç gibi geldi inan :)
Betül'cüm çağırmaz olur muyum? :) Teşekkürler..
Aslı bu sene ne kadar kabak aldıysam hiç birini istediğim gibi yapamadım..Püf noktasını hemen dikkate alıcam...Kabak seçimi gerçekten önemli..Cevizli servis tabağı tam benlik,hemen alıyorum o yüzden:)
Ellerine sağlık..
Güzel bir pazar diliyorum...
ellerine sağlık aslıcım bende çok severim ama daha hiç kendi yapma fırsatım olmadı hep annem yapardı:)ama yapımı kolaymış:)
ben de blogda yayınladım hem de 2 defa.pek sevmem ama evde sevilince yapmadan olmuyor.bu arada yılbaşında da balkabaklı pasta yaptım,yarın kısmetse yayınlayacağım.ellerine sağlık senin de.pırıl pırıl parlamışlar gerçekten:)
Aslıcım ellerine sağlık.Hakikaten altın gibi parlıyorlar.Anneler bilir işi diye boşuna dememişler.
Canım çok güzel görünüyor, annenin fikrine, seninde ellerine sağlık, öpüyorum seni kocamann, sevgiler...
Aslıcığım,
Annenin verdiği püfü aklımda tutacağım. Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık
Sevgiler
Aslicim eline saglik.
Bende bayilirim kabak tatlisina.
Sevgilerle.
Aslı'cım
ellerine sağlık bayılırım kabak tatlısına bak şimdi nasıl canım çekti
Off off çok güzel görünüyor Aslıcığım. Ellerine sağlık. Bayılırım balkabağına...
Ben de pekmez ile yapıyorum beyaz şeker kullanmamak için. Pekmez kabağın rengini kahverengi yapıyor. Seninki gibi bal renkli görünmüyor o nedenle.
Ellerine sağlık.
Sevgiler...
Aslicim, ellerine saglik. Harika görünüyor. Iyiki hamile degilim :) Bizim burdada bu kabakdan yok malesef :( benim icinde ye...
aslıcım sobeledim ben seni :)
Ellerine sağlık Aslıcım, harika olmuş.
kabak bulsak hemen yapacagimda ,cok severim yumusacik lokum gibi yedikce yer insan,eline saglik canim
Bayılırımmmm ellerine sağlık
Asli'cigim,
Ellerine saglik, nasil severim bir bilsen. Harika olmus..
Sevgiler.
Aslıcım bu aralar sesin soluğun çıkmıyor iyimisin.Sınavlarmı var yoksa.
Aslıcım uzun zamandır sana yorum yazamadım. Özlediğimi de farkettim. Müthiş gözüken kabak tatlısını da görünce, acaba bende senin gibi bir denesem mi diyorum...
Sevgiler
aslıcım ellerine sağlık canımm..çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık canım
Muhteşem bir görüntü Aslı'cığım,ellerine sağlık..
Sevgiler.
aslıcım bende bayılırım kabak tatlısına geçen haftada ben yaptım ama kabağım iyi değildi...aşırı su saldı...:((
Bir püf noktası da benden olsun,tencere de sulandıkça suyunu başka bir kaba aktarıp tekrar o suyu üstünden gezdirin bakın nasıl kıpkırmızı oluyor.Birde ben hiç su katmam ve bekletmem böyle daha güzel oluyor.
Yorum Gönder