1 Aralık 2008 Pazartesi

İstiklal Caddesi'nde Bir Pazar

Ne zamandır fırsatını bulup gidememiştik İstiklal Caddesi'ne.. Haftasonları ne kadar kalabalık olduğunu iyi bildiğimizden erkenden düştük yollara.. Taksim girişinden başlayıp Tünel'e kadar ufak bir gezinti yaptık, elbette ara sokakları es geçmeden..

Gezinin ilk durağı Taksim girişinde, Sıraselviler ve İstiklal Caddesi'nin kesiştiği yerde, Bizans ve modern mimari ortak eseri olan Aya Triada.. İçi mermer süslemeleriyle dolu nefis bir yapı..

Çiçek Pasajı..

Öyle güzel düzenlenmiş ve pırıl pırıldı ki boş oluşunu sabahın erken saatlerine bağladık..

Girişte, sütunların üzerindeki heykelleriyle ünlü Avrupa Pasajı Galatasaray Lisesi'nin hemen karşı sokağında.. Ada'nın Alper'le ilk karşılaştığı yer..

Galatasaray Lisesi'nin yan sokağından aşağı doğru yürüyoruz, bu seferlik Fransız Sokağı'na uğramadan sola kıvrılıp "merdivenleri" bulmak istiyoruz.. Alper'in Ada'ya kitap verdiği merdivenler..

Her zaman tenha ve huzur dolu olan Santa Maria Draperis..

Asmalımescit Sokağı..

ve İstiklal Caddesi'nin sonu, Tünel ve nostaljik tramvay..

Gezinin sonunda epeyce acıkan karınlarımızı bizim için vazgeçilmez bir yerde doyurduk.. Neresi mi?

Cevap yarına!

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Şu kalabalığı olmasa ben İstanbul'dan kaçmazdım yaa..Çok özlemişim..Bi bahane yaratıp gelmem lazımm..Nevizadeye gitmem lazım..Eminönü turlamam lazıımm..Aslı dışarı çıktığın da benim için kocaman bir nefes çek İstanbul'dan noolurr..Sevgilerimle :(

Betül KAVAL dedi ki...

bu turları bende hatırla sevgili dizisinde yapmıştım. İstiklal caddesine hergün gideyim hiç bıkmam..

çoko güzel bir pazar günü geçirmişsiniz aslıcım darısı benim başıma artık..

sevgiler

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Aslıcım bende uzun zamandır gidemiyordum, yazdıklarını ve çektiğin fotoğraflara bakınca içim huzurla doldu.
Sağlıcakla kal...

pelince dedi ki...

Bende uzun bir zamandır gitmedim,en son Şampiyonda kokoreç yemiştim :)
Fotoğraflar çok güzel,sakin ve sessiz görebilmek ne kadarda hoşmuş...

Sevgiler..

iremlemekanlar dedi ki...

aslıcım bir anda oralarda gezmiş kadar oldum fransız sokakında muhteşem yemekler olur hatta bütün ünlülerin yeridir santa maria draperis görünce yıllar önce arkadaşlarla istanbul gezimiz olmuştu 5 kız bir arkadaşım ermeniydi eşi fransız ibadet etmek için bizden müsade istemişlerdi yemek sırasında bende gelip görmek istemiştim yakından hiç görmemiştim kiliseyi inan ne kadar güzel mimarisi var ayrıca istiklal caddesin de çikolata satan bir yer vardı beyoglu çikolatıcısı bilmem bilirmisiniz ben oranın çikolatalarını çok severim resimleri heyecanla bekliyorum sevgiler paylaşımın için teşekkürler

kelebeklisaniyeler dedi ki...

canim resimler için tesekkurler,benim için harika bir gezinti oldu...ozlemle baktim inceledim,sagol...

Adsız dedi ki...

Aslicim,
Istanbul´u cok özledim. Güzel fotograflarinla biraz da olsa özlemimi giderdim. Ellerine saglik.

Issiz Adam filminin fragmanini izledim. Cok etkileyici bir filme benziyor. Eminim ben de cok begenecegim. Ama konusunu okuyunca sonunda biraz irkildim. Ne varmis Alper´in kaninda cok merak ettim? Film buraya gelir mi bilmiyorum. Ama o gelmezse ben filme geliyorum. Insallah yilbasina kadar kalkmaz gösterimden.

Sevgiler

Pelin dedi ki...

Aslıcığım epeydir ziyaret edemedim seni canım. Biz de hafta sonu İstanbuldaydık. Çok güzeldi. İstanbulun kokusu bile başka geliyor bana. Çok seviyorum ama trafik çilesi de olmasa. Her yere yürüyerek 5 dakikada gitmeye alıştığımız için İstanbula gidince başımız dönüyor. Herşeye rağmen çok seviyorum. Senin fotoğraflarına bakınca orada olmak istedim. İlk fırsatta inşallah:)
Sevgiler

Betül KAVAL dedi ki...

acaba tahmin ettiğim yerdemi yemek yediniz aslı :))

Adsız dedi ki...

Aslı
İstanbulunda en hayran olduğum yerleri dolanmışsın pazar keyfi olarak hava da harika belli. Çok gıpta ettim imrendim. İstanbula bir gelim soluğu orada almassam neyim ben. Bir içim gittiki. Hele ki oralarda hatırladığım kadarıyla bir de pasajlar var. Alışveriş yani. Tünele kadar gitmişliğim ve orada eski bir trene binmişliğim de var. Ey gidi eski günler dedim. Nostalji yaptırdın bana helal olsun. Sen her pazar İstanbulun nadide mekanlarını gez sonra resimle sonra bloga yükle sonra Ayşe burda ağzı açık baksın olacak şeymi?.Sevgiler.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

harika yapmışsınız,bi de uzunca bir zamandır gidemedik oralara.eskiden yani eşimle ilk tanıştığımız yıllarda sürekli uğrak mekanımızdı,şimdi özlediğimi farkettim.hele de ara cafeyi okuyunca daha da bir özlediğimi hatırladım.kalemine sağlık arkadaşım

durutarifler dedi ki...

Fotolar harika. Çok özendim. Bayramda İstanbul'da olmayı düşünüyoruz. sessiz olur diye düşünüyorum. İnşallah

TAZE NANE dedi ki...

18 yaşına kadar beyoğlunda oturduk.
Atatürk lisesi mezunuyum. İstiklaldeki mcdonald'ın ara sokağındaydı.
Sonrada üsküdara taşındık.
Senede 2 kere gidiyorum artık.
Şimdi görünce içim gitti.