5 Aralık 2008 Cuma

Teflonda Hamsi

Balığı çok sevsem de pişerken eve yayılan ve çok zor çıkan kokusu sebebiyle fazla sık yapmam (ya da temizlik gününden bir gün evvel yaparım).. Fakat yakın zamanda annemden öyle bir tarif öğrendim ki, hem pratik hem de benim gibi "huylu"lar için ideal..

Malzemeler:
1 kg. hamsi
mısır unu
1 çorba kaşığı sıvıyağ


Kılçıkları ve kafaları ayıklanmış, yıkanmış ve süzdürülmüş hamsileri ikişer ikişer sırt kısımları dışa gelecek şekilde birbirine kapatın. Mısır ununa bulayıp yağladığınız yuvarlak teflon tavaya dip dibe dizin. Orta ateşte bir yüzü kızarınca -ortalama 5-6 dk- tavanın üzerine düz bir tabak kapatarak tavayı ters çevirin ve diğer yüzünü de kızarıncaya kadar pişirin. Yanında da bol salata ile sıcak servis edin..

Afiyet olsun!

17 yorum:

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Merhaba Aslıcım bende hamsiyi bu şekilde keşfettiğimden beri korkmuyorum. Minik minik pişirmek de çok zaman alıyordu. Ellerine sağlık.
Sevgiler

Feyza Fidan dedi ki...

Aslıcım ellerine sağlık, güzel bir hafta sonu diliyorum,
Sevgiler..

Limonlu Kek dedi ki...

Bu tarz pişirmeler hep annelerden öğreniliyor sanırım, ben de annemden kapmıştım harika oluyor sahiden. Ellerine sağlık, şimdiden çok güzel bir bayram geçirmeni diliyorum Aslıcığım, öpüyorum...

neslihan dedi ki...

Güzel bir yöntem canım.teşekkürler.nefis olmuş hamsiler.ellerine sağlık.

Güzel bir bayrma gerçirmen dileğiyle,bayramın kutlu olsun.sevgilerimle...

disal dedi ki...

benim annemde öyle yapıyor...hatta çevireceği zamanda balkona çıkıp çeviriyor....o zaman hiç koku olmuyor...

ellerine sağlık..en sevdiğim yöntemdir sırt sırta yapıştırma..

öptüm canom

Betül KÖROĞLU dedi ki...

bende bu sorundan dolayı pek fazla balık almıyorum yada fırında yapılacak balıkları tercih ediyorum. bu iyi bir yöntemmiş ellerine sağlık canım ..

iyi hafta sonları sevgiler..

zerrin - misss dedi ki...

aslıcım, kokusu az çıkıyor demek. Benimde hamsi yiyememe sebeblerimden biridir.

birde böyle deneyelim bakalım..

ellerinize sağllık anneciğininde seninde..

mutlu güzel bayramlar geçirmen dileğiyle..

ab-ı hayat dedi ki...

Sevdiklerinizle birlikte olabileceğiniz, mutlu, huzurlu, güzelliklerle dolu ve içinize sinen bir bayram geçirmeniz dileğiyle...

Sevgiler…

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Boğaz çocuğu olarak balığın her çeşidini çok seviyorum.balık yaptığım zaman koku için sirkeli su kaynatıyorum devamlı. Biraz olsun alıyor.

Babam yapar bu şekilde :))))

Ellerine sağlık canım.

Sevgiler...

zero dedi ki...

Ben de çok yaparım bu tarifi aslıcım. ve sanırım hamsiyi en çok da böyle seviyorum, hamsi böreği gibi oluyor sanki:) nasıl canım istedi şimdi çıtır çıtır:) en iyisi yarın kadıköy çarşısına uğrayıp şöyle güzel bir balık laışverişi yapmalı:)

fatosun mutfagından... dedi ki...

♥ Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramınız kutlu olsun!

elmaşekeri dedi ki...

Ellerinize sağlık,nefis bir görüntü...

Cafe Gusto dedi ki...

Aslıcığım ellerine sağlık.Ben hamsiyi fırında pişiriyorum ne pislik var ne de koku.Sadece güzelce sırala üzerine kırmızı pul biber ve kekik ekle.Ne un ne yağ..Bunu öğrendiğim kişiye hep dua ediyorum.sevgiler..

YASEMİN ASLIHAN BABALIK dedi ki...

hmmm,annemin bir lafı vardır: kokar mokar tok tutar diye...
bence de koku fena ama sonunda o lezzet yok mu herşeye değer.
ellerine sağlık.iyi bayramlar şimdiden

el*ff dedi ki...

Aslıı harika görünüyor,hele bide kokusuz olunca değmeyin lezzetine...
Şimdiden iyi bayramlar...

www.illedeyemek.com dedi ki...

Ellerinize sağlık,yine herşey harika sevgiler,selamlar.bayramınızi da şimdiden kutluyorum...
www.illedeyemek.com

yosunbuka dedi ki...

aslıcım hamsiler haria görünüyor..bu yıla kadar bayıla bayıla yerdim ama nolduysa artık kokusuna dayanamıyorum:((
diğer balıklara devam..:)