2 Aralık 2008 Salı

Ara Cafe'de Öğle Yemeği

İstiklal Caddesi'nde Galatasaray Lisesi'nin karşısındaki Ara Cafe, ismini Ara Güler'den alan ve lezzetli yemekleriyle meşhur bir restoran/cafe.. Yemeğinizi yerken duvarlardaki ve Amerikan servislerindeki Ara Güler fotoğraflarının keyfine varabilirsiniz..


Biz domates suyu içerken, Galata Köprüsü'nün eski fotoğrafını inceledik..


peynirli salata - mutlaka deneyin..

somonlu makarna - eşimin favorisi..

Balkan köfte - közlenmiş patlıcan üzerine dizilmiş lezzetli köftelere yoğurt ve domates sosu eşlik ediyor..

Not: Cafeden çıkarken Amerikan servislerden rica edebilirsiniz.. Çerçeveletip duvara asmak hoşunuza gidebilir..

14 yorum:

Adsız dedi ki...

çok iyi bir yer ve servisleri alabilmekde ayrıca güzel. senin balkan köften daha hoşuma gitmek lazım aklımızda bulunsun. Hoşçakaln şeker

Betül KAVAL dedi ki...

tahmin ettiğim yer değilmiş ama olsun çok güzel bir yerde yemek yemişsiniz afiyetler olsun..

sevgiler..

pelince dedi ki...

Midelerde bayram etmiş:)Afiyet olsun Aslıcım....

Adsız dedi ki...

MERHABA
Çok şık bir yer.Bugünlerinizin kıymetini bilin.Gezebildiğiniz kadar gezin.Çocuk olduktan sonra hele bide okula gidince hiç bir yere kıpırdayamıyorsun.İmrendim doğrusu.
Bu arada eski İstanbul resimleri çok güzel.
sevgiler
www.anilarvemutfagim.blogcu.com

Baharcicegi dedi ki...

Güzel bir ziyafet olmus,somonlu makarna benimde sevdigim makarnalar arasinda afiyetler olsun canim hepside birbirinden lezzetli görünüyor.
sevgiler

Adsız dedi ki...

canım günaydın
yumurta salatasına yeşil soğan ve maydanoz ince kıyılır üzerine haşlanan yumurtalar ufak parçalarda doğranıp konur,tuz, karabiber, pulbiber, sızma zeytinyağı, nar ekşisi eklenir. felaket lezzetli kahvaltıda çok iyi gidiyor tavsiye ederim canım. sevgiler

uygarimizlahayat dedi ki...

Aslıcım mekanlarla ilgili bilgi vermen çok güzel, değişik yerler görüyoruz sayende, her ne kadar ben İzmir'de otursamda,fikir sahibi oluyorum. Afiyetler olsun diyorum size ağız tadınız hiç bozulmasın... Canım liseyle ilgili çok doğru söylüyorsun, geçen hafta annemlerle sohbet ediyoruz;liseye tekrardan başlasam okulu bol bol asardım, az ders çalışırdım,son güne kadar okula gittim yaaa dedim.Sıkı sıkı ders çalış, okulu asma kendime zehir etmişim o günleri :))) (Annemler suratıma tuhaf tuhaf baktı itiraf ediyorum :)))

serinmavi dedi ki...

Herşey çok güzel görünüyor,afiyet olsun canım...Selamlar.....

serinmavi dedi ki...

Herşey çok güzel görünüyor,afiyet olsun canım...Selamlar.....

Mutfak Havlusu dedi ki...

o köfte ne öyle nefis yaaa
:)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

yemekler güzel görünüyor..:))

zero dedi ki...

Benim gibi hayatının büyük bir çoğunluğu Beyoğlu'nda geçen biri için Ara Kafe'nin lezzet denizine düşmek de çok sık gerçekleşiyor elbette ki. Kimi zaman öğlen, kimi zaman akşam, bazı günler güzel omletli bir kahvaltı için Ara Kafe'nin sokağına dalıveriyorum. Ama en çok da bahar ve yaz aylarında, masaların o armavut kaldırımlı sokağa atıldığı zamanları severim. hemen yanında bir postane olması da çok hoşuma gider. Birkaç defa öğlen yalnız yemek yerken, o an yediğim yemeği ve o anki düşüncelerimi hislerimi bulduğum bir kağıda yazıp sonra postaneden sevgilime postaladığım olmuştu. birkaç gün sonra 3-5 satırlık minik mektubu aldığında yaşadığı şaşkınlık beni dünyanın en mutlu insanı yapmıştı:) ara güler de kafenin hemen üstündeki daire çalışırdı bir zamanlar, ama hala öyle mi bilmiyorum tabi. güzel gününü paylaştığın için teşekkürler aslıcım:) daha nice olsun iyişallah:)

Adsız dedi ki...

Peynirli salata enfes görünüyor. Ara Güler'i ben de çok beğeniyorum

TAZE NANE dedi ki...

Yemek yeri düşünüyordum kafamda.
Arkadaşımla 1 kere gittim sadece.
Yemekleri ben beğendim.