21 Ekim 2008 Salı

Zihinsel Yorgunluğa Karnabahar!

En sevdiğim kış sebzesi! Haftasonu markette görünce sevinip aldığım, dün akşam okul dönüşü de yemeğe hazır ettiğim karnabahar.. Bu nefis sebzeyle aranız nasıl bilmiyorum ama şu sıralar sizin de zihniniz yorgunsa karnabahar pişirmenizi öneririm.

Malzemeler:
1 adet karnabahar (çiçeklere ayrılıp iyice yıkanacak)
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
1 adet domates (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı domates salçası
kıyma ( kavrulmuş, 1 çorba kaşığı kadar)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay bardağı su
tuz
karabiber
kırmızı pul biber

Soğan, domates ve salçayı zeytinyağı ile orta ateşte hafif pişirin. Kıymayı da ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Karnabaharları da tencereye alıp, sosla karışmasını sağlayarak harmanlayın. Suyu da ilave edip orta ateşte, karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun!

21 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Nefis görünüyor ellerine saglik,sevgiler.

Disalce dedi ki...

canım ellerine sağlık...görüntüsü bile zihnimi dinlendirdi...

sevgiler...

Adsız dedi ki...

Aslıcım
benide ödüle layık gördüğün için öncelikle teşekkür ederim. Mulaka bir sayfama bak derim. Ayrıca karnıbahara da bayılırım yemeğini çok severim ah o pişerkenki insanın üstüne sinen kokusu da olmasa. eline sağlık. sevgiler.

pelince dedi ki...

Çiçek yemek denir bizim evde...
Karnabahar çok güzel gözüküyor,ama zihin yogunluğuna iyi geldiğini bilmiyordum...
Ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

Karnabahara bayılırım, ben bütün halde haşlayıp, üzerine harcını döküyorum ve limon sıkıyorum. Ekşli ekşili bir severim kiiii, ellerine sağlık, harika görünüyor, canım istedi şimdi, sevgiler...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ŞİMDİ İÇERDE PİŞİYOR CANIMM :)))
DEMEK YARIN ZEHİR HAFİYE GİBİ OLACAĞIMM :))))))

ÇOK SEVGİLERRRRRRR

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Bende çok severim Aslıcım. Hele ki kıymalıysa bizim evin favorisi..
Ellerine sağlık.
İyi akşamlar.

Adsız dedi ki...

Aslı'cım bana bir tabak yollasana.Bu gün gerçekten de kendimi çok berbat hissediyordum..Belki iyi gelir..Sevgilerimle.

el*ff dedi ki...

Aslıcımm bu aralar aynı yemeklerden gidiyoruz ben de şu an karnıbahar yapıyorum benim yemeğin salçası az mı gelmiş ne :))
ellerine sağlık canım çook lezzetli görünüyor bi de zihin yorgunluğuna iyi geliyorsa daha ne oldun :)
sevgiler...

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Bayılırım karnabahara:)ellerine sağlık canım.

Begüm dedi ki...

Ellerine saglik aslicim. Nefis görünüyor. Böyle hic denememistim.

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık aslıcım,hiç bu halini denememiştim..lezzetli görünüyor sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Asli'cigim, ben de cok severim, sevgiler.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili Huriye, teşekkürler..

Disal'cim eksik olma canım..

Ayşe'cim teşekkürler, hemen geliyorum ben de sana .)

Pelin'cim sevmenize çok sevindim, teşekkürler..

Limonlu Kekim, ben de Emine Beder'den okumuştum, limon suyu ve rende havuç da ilave ediyordu, öyle de şahane oluyor.. Onu da yazarım..

Nunu'cum, ne güzel tesadüf :)

Seda'cım, teşekkür ederim..

Oya'cım hayırdır, önemli bir şey değil ya? Bu tabak sana geliyor öyleyse..

Elif'cim ne güzel tesadüf, eminim benim ki fazladır, yemeğin rengi konusunda biraz hassasımdır da :)

Gökkuşağının Rengi, çok teşekkürler..

Begüm'cüm mutlaka dene derim, seveceğinizi düşünüyorum..

Fatoş'cum denemeye değer bence, teşekkürler canım..

Aybike'cim çok teşekkürler..

Ordanburdanhayattan dedi ki...

benim de favori kış sebzemdir kendileri,üzerine de pul biberi serpince tadına doyulmaz.ama ben daha çok buharda pişirip üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yemeyi seviyoerum.bir de öyle dene.

durutarifler dedi ki...

Oğlumun en sevdiği yemektir karnabahar. senin sevdiğin bir yemek yaptım deyince hemen karnabahar mı der. Salatası da çok güzel olur. Ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

selam aslıcım.karnıbaharı kızartma olarak yapıyorum.bu şekilde de nefis görünüyor.eline saglık
http://hunerlieller.net

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik,sevgiler

Tijen dedi ki...

Eskiden annem karnabahar ve havuç kızartması yapardı. Önce haşlar, sonra una ve yumurtaya bulayıp kızartırdı. Özledim galiba o günleri...

Mutfak Havlusu dedi ki...

pişirmenin verdiği sakinliği bilemem ama eve yorgun argın gelip karnıbahar yemeğiyle karşılaşıp yanına birde bir kase yoğurt ve az kıvırcıklı havuç salatası üfff var ya nefis o bütün yorgunluk çöpe gidiyor rahatlama doruğa çıkıyor:)

Adsız dedi ki...

aslıcım en sevdiğim yemek benim de ellerine sağlık..