29 Ağustos 2010 Pazar

Ramazanın İlk Daveti ve Yufkaya Sarılı Rulo Köfte

Dün akşam annemlerle kayınvalidemleri iftarda ağırladık. Cumadan hazırladığım ve içime sinen menü herkesi çok memnun etti.
Menüde
-iftariyelik
-yufkaya sarılı rulo köfte
-kremalı patates (tarifi sucuksuz yaptım)
- fırında cipsli meksika fasülyesi
- közlenmiş patlıcan salatası
- pilav
- tiramisu
vardı.
Ana yemek yufkaya sarılı rulo köfte yapımı zahmetsiz ve oldukça lezzetli bir alternatif.
Köfte malzemeleri:
800 gr. kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 soğan rendesi
1 çay kaşığı köfte baharatı
1 çay kaşığı kimyon
tuz
karabiber
İçi için:
haşlanmış bezelye
haşlanmış havuç
Sarmak için:
2 yufka
sıvıyağ
Üzerine 1 yumurta sarısı


- Derin bir kaba soğanı rendeleyin. Ekmek içini, baharatları ve kıymayı ekleyip iyice yoğurun. Anneannem iyi köftenin sırrının uzun süre yoğurulması olduğunu söyler, ben de 10 dk. boyunca kıymayı yoğurdum.. Tabii elimde eldivenle!

- Kabın üzerini kapatıp dinlenmesi için eti buzdolabına kaldırın.

- Düdüklü tencerede havuç ve bezelyeyi haşlayın. Ben derin dondurucudan indirip buzları çözülmeden ikisini birlikte buharda 5 dk. haşladım.

- Birinci yufkayı serip her yerini sıvıyağ ile yağlayın. İkincisini de üzerine örtün.

- Etin bulunduğu kaba havuç ve bezelyeyi de ekleyip kıyma sebzeleri içine alana kadar bastırmadan karıştırın.

- Kıymanın yarısını alıp yufkanın ucuna elinizle şekil vererek rulo halinde yerleştirin. Diğer yarısını da karşı uca aynı şekilde yerleştirin.

- Yufkayı ucundan sarmaya başlayın ve rulo halindeki köftenin üzerinden bir kere dönmesini sağlayın. Aynı işlemi karşı taraf için de yapın. Sonuçta yanyana iki rulo elde edeceksiniz.

- İki rulonun ortasından yufkayı boylamasına kesip ruloları birbirinden ayırın ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.

- Sıvıyağ ile yağladığınız fırın kabında ruloları 180' 40-45 dk. pişirin. Ben ilk 20' dk. sonrasında kurumasın ve içi iyice pişsin diye ruloları aliminyum folyo ile kapattım, son 5 dk. da folyoyu kaldırdım. Dilerseniz benim gibi, yufkanın kenarını ufak kesip etin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.





Közlenmiş patlıcan salatası

Kabaklı tart

ve tiramisu

Kabaklı tart ve tiramisunun tariflerini yazacağım, hepinize iyi haftalar..

14 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı görünüyorlar.

Saygılar.

pelince dedi ki...

Aslıcım misafirlerini ne güzel ağırlamışsın,menü çok hoş. Özellikle aklım tatlıda kaldı ;) yandan akanları yalamak istedim,çok acıktım sanırım :))

eline sağlık...

Limonlu Kek dedi ki...

Aslıcığım, nefis , rengarenk bir masa hazırlamışsın, eline sağlık, herşey mükemmel görünüyor, öpüyorum...

lezzetyolculugu dedi ki...

Ellerine sağlık Aslı'cım.Allah kabul etsin.Harika bir sofra olmuş gerçektende.

aylin dedi ki...

aslıcım çok şirin bir sofra menünde çok güzel ellerine sağlık canım:)

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

iftariyelıkler msada ne kadar hoş görünüyor.ellerine sağlık canım.hersey nefis.sevgiler

umutluhayat dedi ki...

çok güzel bir menü harika yemekler.ellerinize sağlık

Beyza dedi ki...

Aslicim,
ellerine saglik. Cok güzel bir menü hazirlamissin. Rulo köfte tarifi de degisikmis hosuma gitti.
Sevgiler

Betül KÖROĞLU dedi ki...

ÇOK GÜZEL BİR MASA HARİKA BİR MENÜ HAZIRLAMIŞSIN ASLICIM. ELLERİNE SAĞLIK..

SEVGİLER

ebru dedi ki...

Aslıcım masa ve menğ harika. Ellerine sağlık. Heleki yufkalı köfte pek bir lezzetli görünüyor canım.

sarımutfak-hande dedi ki...

değişik ve çok güzel bir menü olmuş ellerine sağlık

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Adaşım çok güzel ve özenli bir sofra olmuş, ellerine sağlık:).
Özellikle kabaklı tartın tarifini merakla bekliyorum:).
Sevgiler..
aslı

Devastator Usta dedi ki...

ellerinize sağlık, tiramisu elbette favorim!

Akdeniz Kızı dedi ki...

sitenizi yeni inceledim ve izlemeye aldım...emeğiniz ve ellerinize sağlık...sevgiler...