15 Ağustos 2010 Pazar

Izgara Biftek

Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Sevdiklerinizle oturacağınız bereketli sofralarda sağlık ve huzurla geçireceğiniz bir ramazan ayı temenni ediyorum. Malum bu sene ramazan ağustos ayının sıcaklarına denk gelince beslenmemize de ayrı dikkat etmek gerekiyor. Doktorlar öncelikle vücudun kaybettiği suyu yerine koymanın gereğini vurguluyor, daha sonra da protein almamız gerektiğine dikkat çekiyorlar.

İşte bu anlamda bizim evde ramazan başladığından beri iftarda soğuk çorba, sahurda da süt içiliyor. Arada da ızgara biftek yapıyorum..

Izgara biftekleri hafif sıvıyağ ile yağlanmış teflon tavada çok kısık ateşte arkalı önlü pişiriyorum. Etler pişerken, başka bir teflona yine çok az sıvıyağ koyup ikiye kestiğim domatesleri ve halka halka kestiğim soğanları ekliyorum. Çok kısık ateşte soğanlar ve domatesler yumuşayana kadar tavanın ağzı kapalı olarak pişiriyorum. Pişen biftekleri servis tabağına alıp etin yanına soğan ve domatesleri ekliyorum.

Afiyet olsun!

7 yorum:

Devastator Usta dedi ki...

Sunumunuz çok hoş olmuş. Tebrikler.

Betül KÖROĞLU dedi ki...

aslıcım nefis gözüküyor ellerine sağlık canım... bende bu şekilde yaparım..

sevgiler öpüyorum..

Hayırlı ramazanlar..

umutluhayat dedi ki...

gerçekten havalar çok sıcak ve hafifi yemekler tercih ediliyor.sizinkide güzel bir tercih olmuş.ellerinize sağlık

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Ellerine sağlık tabağın görüntüsü muhteşem gerçekten ye beni diyor

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Bence harika bir menü...
Ellerine sağlık canım
sevgiler

Tarifname-SEDA dedi ki...

Hımmm bol lezzetli bir menü :) Ellerine sağlık
Sevgiler

Fuat Gencal dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.