17 Aralık 2009 Perşembe

Olivia's ve Pizza Keyfi

Geçen akşam, odun ateşinde pişen pizzalarını tatmak için Olivia's Pizzeria'ya davetliydik. New York stili pizza yapan Olivia's restoranda standart pizza -restoran sahibi Turgut Bey'in ifadesiyle "Beylerin bitirdiği, hanımların bir iki dilim bıraktığı"- 30 cm. çapında ve 8 dilim olarak hazırlanıyor. New York stili pizzanın en önemli özelliği ince ve elde açılmış hamurun odun ateşinde pişmesi. Pizzalar odun ateşinde yaklaşık 3 dakika kaldıktan sonra servise hazır hale geliyorlar.. Ayrıca New York'luların katlayarak yedikleri bu pizzanın ucu aşağı düşmüyor!

Turgut Bey öyle misafirperver bir restoran sahibiydi ki bizzat pizza yapımı, taş fırınlar, taş göbekli elektrikli fırınlar, Amerika'da işlettiği Fransız pastanesi, efsane Dursun Usta ve yemekle ilgili daha pekçok konuda tecrübelerini bizimle paylaştı. Bu keyifli sohbet esnasında biz de pizza, sos ve tatlıların tadına baktık. Zor olsa da pizza kategorisinde ilk üçümü belirledim :)

Başlangıç olarak dört peynirli pizzayı tattık. İçinde mozzarella, gorgonzola (rokfor), emmental ve parmesan olan bu pizza bir peynir sever olarak benim ikinci favori pizzam oldu..

Peynirli pizzanın ardından Alfredo soslu sarımsaklı ekmeklerin tadına baktık. Lezzeti kadar sunumu da nefisti.. Eminim, tadı damağımda kalan bu leziz aperatif Olivia's'a ikinci kere gitme sebebim olacak..

Rokalı pizzada ricotta peyniri, mozzarella, domates sos, parmesan ve pizzanın hafif sulu olmasını sağlayan çeri domates vardı. Üçüncü favori pizzam..

Pizza Milano; domates sos, mozzarella, dana jambon, mantar ve siyah zeytin..

Pizza Akdeniz; mozzarella, beyaz sos, beyaz peynir, mantar, yeşil biber, domates ve siyah zeytin..

ve son olarak menüde yer almayan ama benim en çok sevdiğim pizza: kuru domates ve bol sarımsak eşliğinde patlıcanlı pizza.. Patlıcanlar çiğ olarak fırına giriyor ve ortaya enfes bir lezzet çıkıyor. Umarım Turgut Bey bu pizzayı menüye ekler!

Pizzalardan sonra sıra tatlılara geldi.. Devil's Food Cake yoğun çikolata tadı ve yumuşak dokusuyla oldukça lezzetliydi..

cheesecake ve elmalı bademli turta (tatlı kategorisinde favorim)..

Yemeklerin yanı sıra Olivia's'ı sevmemin bir başka sebebi de dekorasyonu.. Beyazın ağırlıklı olduğu restoranda ahşap masalar, çiçekli minderler, aynalar ve şirin detaylar sade ve zevkli bir iç mekan oluşturmuş..

Özet: Eşimin ünlü bir pizza markasıyla kıyaslayıp "onlar Ford yapıyorsa Olivia's Maserati, Bentley yapıyor" şeklinde yorumladığı Olivia's kesinlikle tekrar gideceğim bir lezzet durağı. Şu anda sadece Levent'te bulunan restoran umarım en kısa zamanda Anadolu yakasında bir şube açar ve patlıcanlı pizza menüye girer.. Turgut Bey'e ve Olivia's ekibine çok teşekkürler!


11 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

tatlım senle yan yana oturup sohbet etmek benim için harika idi
iyiki geldim ve seni yüzyüze tanıdım
tekrar görüşmek dilegiyle
bu arada pizzaların tadı hala damagımda :)))

Burcu Çalışkan dedi ki...

Merhaba Aslı
Ne kadar iştah açıcı bir post olmuş kesinlikle denemek istiyorum tavsiyenizi, zaten italyan mutfağına bayılırım. Ayrıca bırakmış olduğunuz yorum için de çok teşekkür ediyorum. Sevgiler

my countryside dreams dedi ki...

Ben neler kaçırmışım! Çok üzgünüm! :( Bu arada, fotoğraflar çok güzel Canımaplam.

Begüm dedi ki...

Oh, afiyet olsun size aslicim. Banada e-maille davetiye gelmisti ama yolumuz epeeeey bir uzak oldugundan gelemedik :( Bizim burdada sirf bu tarz pizzadan var. Türkiyede ise artik her cesidini bulabiliyorsun... ah türkiyem ah...

pelince dedi ki...

Aslıcım harika pizzalar varmış,şahanesiniz.. afiyetler olsun...

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Bence de en güzel pizza odun ateşinde pişen pizzadır. Ana vatanı İtalyada bu şekilde pişen tercih ediliyor.
Çok güzel görünüyor pizzalar.
Afiyet olsun canım
sevgilerimle

Özlem dedi ki...

Herşey enfes leziz görünüyor...

Disalce dedi ki...

istanbulda oturmanın iyi tarafı sanırım...ben daveti kabul edemedim maalesef...

gerçekten harikaymış..afiyet olsun sizlere...

Mimosa Café dedi ki...

sevgili aslı
bu vesile ile tanışmış olduğumuza çok memnun oldum
tekrar görüşmek dileğiyle
sevgiler

Adsız dedi ki...

çok güzel pizzalar ,bende davetliydim ama izmirde oturduğum için gelmem mümkün olmadı aslıcım
sevgiler,hoşçakal canım

Adsız dedi ki...

güzel görünüyor devils fudge cake yalnız