Eşim işyerinde öğle yemeğinde yemiş, çok sevmiş; evde sen de dener misin dedi geçenlerde.. Kabakları haşlayıp ortadan ikiye kesiyorsun, içlerini kazıdıktan sonra kıyma ekliyorsun; üzerine de beşamel sos ve kaşar peyniri ekledikten sonra fırınlıyorsun diye tarifi de verdi.. Cumartesi pazarından bu tarife uygun seçtiğim uzun kabakları düdüklüde haşlamakla başladım işe, sonra da kıymayı çok az yağda iyice kavurdum..
Beşamel sos yaptığım en güzel beşamel oldu.. Benim püf noktam sütü azar azar ilave edip Ikea çırpıcıyla karıştırmak ve biraz sabır oldu (bu çırpıcıyı size de tavsiye ederim, kuymak yaparken de en büyük yardımcım).
Beşamel sos için 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağ ve yaklaşık 2 su bardağı süt kullandım.. Unu yağda çevirip kokusunun çıkmasını sağladıktan sonra tencereye azar azar sütü ilave edip çırpıcıyla karıştırdım. Karışımın pürüzsüz olması zaman alıyor, sabırla karıştırmak ve gerektiğinde süt eklemek gerekiyor.. Sosun pişmesine yakın içine kaşar peyniri de ekledim..
Beşamel soslu kabakları 175' fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirdim..
Afiyet olsun!
Not: Kandiliniz mübarek olsun..
Beşamel sos için 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağ ve yaklaşık 2 su bardağı süt kullandım.. Unu yağda çevirip kokusunun çıkmasını sağladıktan sonra tencereye azar azar sütü ilave edip çırpıcıyla karıştırdım. Karışımın pürüzsüz olması zaman alıyor, sabırla karıştırmak ve gerektiğinde süt eklemek gerekiyor.. Sosun pişmesine yakın içine kaşar peyniri de ekledim..
Beşamel soslu kabakları 175' fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirdim..
Afiyet olsun!
Not: Kandiliniz mübarek olsun..
21 yorum:
harika görünüyor haırlı kandiller
Aslıcım çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
hmmm tam sefalık olmuş gerçekten, eşin tarifi de vermiş ya bayıldım valla. ellerine sağlık. bu arada hala kuymak yapmaya devam demek ki, bak ben ne zamandır hiç yapmadım iyi hatırlattın.haftasonu kahvaltıya yapayım da bayram edelim. iyi kandiller canım
bende yapardım bir ara bunu bu aralar unuttum nedense iyiki hatırlattın aslıcım. elerine sağlık. eşinede bravo vallahi.
sevgiler hayırlı kandiler..
ah bu erkekler ağızlarının tadını hep bilirle... çok güzel görünüyor ellerine sağlık... hayırlı kandiller
Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor hayırlı kandiller...
bayılırım kabak yemeklerine çok güzel görünüyor ellerine sağlık eşim kabak sevmez ama sanırım patlıcan ya da patatesle bile denenebilir bu tarif çok da güzel olur eminim iyi geceler kandiliniz mübarek olsun
Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir gecede doğsun ki Duaların kabul, kandilin mübarek olsun.
bu yemeği bir iş arkadaşımdan da duymuştum çok lezzetli oluyormuş. Ama bana yapmak bir türlü kısmet olmadı iyi aklıma getirdin hazır kabağında mevsimiyken yapıp afiyetle yemek lazım.
sevgilerimle,
Aslıcım ellerine sağlık.Kabaklar çok lezzetli görünüyor.kabak ile yapılan bir çok şeyi bende çok seviyorum.Senin ve ailenin kandili ve üç ayları mübarek olsun canım.Öpüyorum seni.
Ellerine sağlık enfes görünüyor.
Aslı'cım,
Tarif harika olmuş ellerine sağlık, bu arada seni mimledim sorularını almaya bana uğrar mısın,
sevgiler,
Nefis görünüyor sefaların Aslı'cım..
Bende çok severim kabağı her şekle sokarım:)
Yalnız dikkat et dışı koyu yeşil kabaklar daha lezizdir ben hep arasından seçerim..Her pazardan her marketten tektükte olsa koyu yeşillerini alırım..
Eline sağlık sevgiler.
selamlar
çok güzel görünüyor sefanız olsun canım ellerine sağlık bende tavuk göğüsüyle yaparım çok severiz
hoşçakal,banada beklerim
sofrakeyfi.blogcu.com
ben bu harika yemeyi biliyorum teyzem hep yapar çokta hafif olur hiç denemedim tarifi senden alıp denerim.En kısa zamanda....
Aslıcım kabağı çok severim buda çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık canım,sandal sefasıda yaza uygun bir yemek olmuş ayrıca :) iyi pazarlar kocaman öpüyorum seni ,sevgilerimleeee
iremlemekanlar
Kabağın en sevdiğim hallerinden bir tanesi,ellerine sağlık çok lezzzetli görünüyor.
ay o sandalları yerim ben kabak nede olsa yenmezmi ellerine sağlık secgiler
Dün akşam masamızda bu enfes yemek vardı. hatta biraz evvel dünden kalan 2 parçayı da ben yedim. inanılmaz oldu Aslıcım. Eşim bayıldı zaten böyle soslu yemeklere hayran. bundan sonra sıkça yapacağım kesin. fikir için teşekkürler
Kabal leziz bir sebze herşeyle de yakışıyor,ellerinize sağlık.
Ben kıyma yerine lor peyniri ile yapıyorum iç harcını.. ve ille de dereotu tabiki:-))))
Yorum Gönder