9 Haziran 2009 Salı

Kısır (Emine Beder'in tarifiyle)

Daha önce Çiğdem'in tarifiyle yapmıştım, bu sefer de çaya gelen arkadaşım için Emine Beder'inkini denedim.. İki tarif arasında ufak tefek değişiklikler var.. Kısır yapılır yapılmaz ılık ılık yenmeli bence. Ne dersiniz?

Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası (ben 2 kaşık kullandım)
1 orta boy soğan (ben 2 adet kullandım)
3-4 dal taze soğan
sıvıyağ
tuz
kimyon
1/4 limonun suyu (ben 1 limon kullandım)

Yıkanmış bulgurları bir kaba alıp şişmeleri için sıcak suyu üzerlerine döktüm ve kabın ağzını kapatıp 10 dk. bu şekilde beklettim. Tavaya sıvıyağı alıp yemeklik doğradığım soğanları kavurdum, salçayı da ekleyip 1-2 dk. daha pişirdim. Taze soğanı ufak ufak kestim. Şişen bulgurlara salçalı sosu ekleyip iyice karıştırdım. Ondan sonra tuzu, kimyonu, limon suyunu ve taze soğanı da ekleyip karıştırdım.

Afiyet olsun!


16 yorum:

birdutmasali dedi ki...

aslıcığım bende aynen böyle yaparım.
bol yeşillik ve sumak ve nar ekşisiyle beraber.
ben bunu bugün yapayım en iyisi.
mutfak daha yok meydanda ama,
2 dakikalık iş. :))))
eline sağlık canım..
afiyetler olsun.

pelin'ce dedi ki...

Aslıcım fotoğraf çok güzel çıkmış,bir kaşık alsam keşke :) Kuru soğanlı olarak hiç denemedim,bu şekilde de yemeliyim mutlaka :) yemesem olmaz :))
Ellerine sağlık...

Betül KÖROĞLU dedi ki...

aslıcım ellerine sağlık canım nefis gözüküyor.

sevgiler

Renkli Kurabiyeler - Zülbiye dedi ki...

ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor. bende uzun zamandır kısırı kavrulmuş soğanla yapıyorum çok daha lezzetli oluyor.
sevgilerimle,

Ayça dedi ki...

Ay nasıl canım çekti, bulgurla yapılan herşeyi çok seviyorum :) Eskiden annem de soğanı kavurur eklerdi. Şimdilerde bu haliyle ağır geldiği için farklı bir yolla yapıyorum. Hiç kuru soğan koymuyorum. Bulgurlar şiştikten sonra elimle salçayı yediriyorum. Sonrası aynı zaten bütün yeşillikleri ekliyorum. Bir de önerim var, nar ekşili denemelisin :) Afiyet olsun şekercim :)

müjde dedi ki...

Kavrulmuş soğanla hiç denemedim.Eminim çok lezzetlidir.Ellerine sağlık Aslıcığım.Bıkmadan her gün yiyebilirim kısırı...

lezzetyolculugu dedi ki...

Aslıcım harika görünüyor.Bende özellikle ablam ve eşim için bu şekilde yapıyorum.Soğan midelerini ağrıtmasın diye.(mide problemi olduğu için.)Ben kıvırcıkta koyuyorum oda lezzet veriyor.Kayınvalidemde kornişon turşu koyuyor o da lezzet veriyor tavsiye ederim.Ellerine sağlık.

pembe tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım...
Katılıyorum sana bende ılık yemeyi seviyorum....

ASLI dedi ki...

Yazın en güzel parti yemeği, sıkıldık mı serinleyebileceğimiz ve arkadaşlarla bir araya gelme bahanesi kısır. Sevgili Aslı; Ellerinize sağlık...

Neslihan Öcal Karahan dedi ki...

Aslı Hanım nefis görünüyor ellerine sağlık bende kurusoğanlı hiç denemedim denemekte fayda görüyorum

Baharcicegi dedi ki...

bende ilikken yemesini seviyorum,soganlari kavurunca daha lezzetli oluyor eline saglik Aslicim

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

ben de aynen böyle yaparım ve bayılırım kısıra. bugün de komşum yapmıştı bahçeye çaya indik ve afiyetle yedik. ama şimdi nasıl rahatsız etti midemi anlatamam:((
ellerine sağlık Aslıcım

Beyza dedi ki...

Aslıcım,
kısırı ben de çok severim. Kısırı sevmeyen var mıdır acaba? Benim de canım istedi gece gece. Kilolardan biraz daha kurtulunca ben de yapayım :) Ellerine sağlık.

Sevgiler

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Son zamanlarda kardeşimde bu şekilde yapıyor. O da Mersinli bir arkadaşından öğrenmiş.Mersin usulü oluyormuş :)))

Ellerine sağlık Aslı'cığım.Çok güzel görünüyor.Bizim evde de kısır çok sevilir.
Sevgiler...

Kendimce dedi ki...

Aslıcım şimdi nasıl canım çekti anlatamam çok uzun zamandır da kısır yemedim doğrusu şimdi aklıma düşürdün bak
ellerine sağlık

nilay dedi ki...

Ben valla ılık soğuk fark etmez. Her türlü yerim. Ellerine sağlık
Sevgiler