16 Nisan 2009 Perşembe

Çin Mutfağına Merak Saldım

Arkadaşımdan aldığım Çin yemekleri kitabını karıştırıyorum eve gidince.. Son zamanlarda bu mutfağa ilgi duymaya başladık.. Çin mutfağı ile geçen yaz Marmaris'te yediğimiz çıtır tavuk ve yumurtalı pilavla tanıştık. Sonra da İstanbul'da acılı ekşili çorba ve somonlu sushiyi denedik. Sushiyi yemekte çok zorlansam da bu mutfağa ilgim azalmadı, geçen hafta Chinese Express'te yukarıda gördüğünüz menünün tadına baktık.. Daha doğrusu tadına doyamadık..


Sebzeli Çin mantısı.. Kızarmış olmasına rağmen çok hafifti, sebze kıyma ile öyle mükemmel özleşmişti ki sebzenin daha güzel kullanılabileceği bir mutfak var mıdır merak ediyorum..

Çıtır tavuklar sebzeli noodle ile çok güzel bir ikili oluşturuyorlar.. Noodleın içindeki diriliğini kaybetmemiş sebzelerin tadını alabiliyorsunuz, soya sos da çok nefis bir lezzet katıyor..

Eğer siz de Çin yemeklerini seviyorsanız İstanbul'daki restoranlara bu linkten ulaşabilirsiniz.. Ayrıca Çin yemeği pişirme konusunda bana verebileceğiniz tavsiyelere ihtiyacım olacak zira evde bu lezzetleri pişirmeye kararlıyım..

27 yorum:

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Aslıcım çin mutfağını hiç bilmiyorum, cesaret edip de çin lokantalarına gitmedim. Aklıma ilk olarak çiğ balık geliyor :) Çin mantısını merak ettim doğrusu. Anlayacağın ben bu konuda çook zayıfım :)

neslihan erzincan özgür dedi ki...

afiyet olsun Aslıcığım,çok lezzetli görünüyorlar.sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Canım
Çin mutfağını ben de severim.Ama sık değil yine ellerine ve emeğine sağlık
Sevgiler

Betül KAVAL dedi ki...

güzel gözüküyorlar. çin mutfağına karşı bir antipatim var ama görünenler lezzetli yemeklerfe benzemekte :) cesaretimi toplayıp bende tatmak istiyorum..

acemi şef esraya uğra aslıcım. ondan tüyolar alabilirsin

sevgiler

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

çokda iyi yapmışsın aslıcığım..
lezzete meraklılar için arada hoş oluyor..
sevgiler canım.

mujdenin denemeleri dedi ki...

Harika görünüyor Aslıcığım.Ben de Çin Mutfağını bir kaç kez denedim ama pek sevemedim.Yağı ağır geldi galiba.Yalnız bu tabaktakiler oldukça iştah açıcı görünüyorlar.Sevgiler...

Sevde dedi ki...

Yurt dışında hindistan cevizli pilavlarını yemiştim ama doğrusu değişikti...
Affiyetler olsun arkadaşım..,
Sevgiler

pelince dedi ki...

Aslı bu konularda çok acemiyim işte :) ben hiç yemedim denemedim de. Merak ettim şimdi lezzetini.Geçen hafta carrefour da tanıtım için sushi dağıtıyorlardı ,ama korkudan yiyemedim bile :)
Ama noddle güzeldir eminim.

Afiyet olsun...

yildiz dedi ki...

Bol sebze yedikleri icin zaten uzun yasiyor Cinliler,sizlere afiyetler olsun..

Adsız dedi ki...

Aslıcım benim evde ufak denemelerim oluyor, bugüne kadar sadece sebzeli noddle ekledim sayfama, yakında tatlı ekşi tavuk tarifini ekleyeceğim. Çin mutfağı tariflerini denemekten keyif alıyorum, kitabı öneriyorsan adını verir misin?
Sevgilerimle...

sinarana dedi ki...

hollanda da cinler baya var..haliyle yoresel yemeklerini gormek mumkun...mesela disarda satilan bi lumpiyalari var:) bizim burda ki hatun kisiler..ozel yufkalari var cinlilerin onlardan alir ve yaparlar..incecik bir yufka dusun ve icerisinde tavuklu sebzeli bir harc..sorasinda kizartmasi..biraz agir olsa da ye yiyebildigin kadar:)

Mebrule dedi ki...

Cin mutfagi ile Almanya`ya geldikten sonra tanistim ve vazgecilmezim oldu. Makarnasi da guzeldir ama genelde tercihim tavuklu ve bol sebzeli pilavdir. Yaninda aci sosla muhtesem bir lezzet...

Sevgiyle...

Adsız dedi ki...

Aslıcım ne zamandır sana yazamadım kusuruma bakma. Bir koşturmacadır gidiyor bende de.. Ama sayfanı muhakkak da bir yokluyorum. Bakalım Aslıcım neler yemiş neler yapmış diye. Çin yemeklerinin henüz tadına bakmış da değilim ama noddle denince bir meraklanıyorum acaba nasıl diy. İstanbula yolum düşerse bir denemek istiyorum. Sevgiler canım iyi haftasonları..

http://asotu.blogcu.com dedi ki...

Aslıcığım merhaba;
Valla bu enfes tabağı görünce tarifide var zannettim ağzım sulandı:))
Yakında inşallah kendin dener ve yayınlarsın..Sevgilerimle.
sebilay.

Ferah Gülşen dedi ki...

Aslı'cığım Çin mutfağında en sevdiğim ikilidir tavuk ve sebzeli noodles. Denemelerini bekliyoruz.

pembetatlar.blogspot.com dedi ki...

Hımmm çok lezzetli gözüküyorlar ellerinize sağlık....
Makarnada soya sosu var galiba çok severim:)
Sizi listeme ekledim sizde eklerseniz sevinirim
Sevgilerimle:)

Ayse Pamuk dedi ki...

Çok merak ettiğim bir mutfaktır.Çokta güzel görünüyor ellerine sağlık

Aybike Ceylan dedi ki...

Asli'cigim,
Ellerine saglik. Biz de esimle cok severek yeriz Cin mutfaginin yemeklerini, hele buralarda cok yaygin. Ellerine saglik tekrar harika gorunuyor.

Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle...

şebnem dedi ki...

ellerine sağlık..çok güzel ve lezzetli görünüyorlar..çin yemeklerine bayılan biri olarak kesin yapıcam..bu tariflerin devamını dilerim..sevgiler:)

:)den dedi ki...

Ankara'da da çin yemeklerinin en iyi adresi Quik China'dır. Oranın Şangay usulü tavuğuna bayılırım mesela. Bir de üç çeşit pilavına. Çin restoraları zaman zaman çin yemekleri kursu düzenliyor. Onları takip edebilirsin.
Sevgiler...

peynir hösmelimi dedi ki...

Aslicim
Afiyet olsun.
sevgilerle.

Damak Tadı dedi ki...

Ben hiç sevmem Aslı'cığım..Sizlere afiyetler olsun canım..


Sevgiler..

bahar dedi ki...

Aslı'cığım bir mail attım sana etkinlikle ilgili, bilgin olsun canım sevgiler.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Aslıcım ben de biraz temkinliydim Çin mutfağı konusunda.Sonra eşim beni SushiCo'ya götürdü bir gün ve ben hayran kaldım.Şimdi bir daha ne zaman gidicem diye merak içindeyim.Mantıda da gözüm kaldı valla.sevgiler

berrin dedi ki...

çin mutfağı türk mutfağından sonra en sevdiğim ikinci mutfak
çok değişik soslar kullanıyorlar
istiridye sos kullanmanı tavsiye ederim
çin yemek tariflerini takipteyim

çin yemeği sevmeyen dedi ki...

Çini bu yemekler kurtaramaz. Uygurları yiyorlar vahşiler sokak ortasında.. Canlı beyin, cenin, böcek.. her bi şeyi yiyo bunlar.

Adsız dedi ki...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!