20 Haziran 2010 Pazar

Knorr Etkinliği

İki hafta önce pazar günü Knorr ailesinin Mutfak Sanatları Akademisi'nde düzenlediği Herkes Sofraya etkinliğine katıldım. Herkes Sofraya Knorr ailesinin yemek üzerine hazırladığı bir internet sitesi. Tariflere göz atıp sizinkini siteye yollayabilir, püf noktalarını okuyabilir ve yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

Etkinlikte Şef Mehmet Soykan ile çok keyifli vakit geçirdik ve üç çeşit yemek yaptık. Bunlardan birincisi yukarıdaki menüde tarifini gördüğünüz Bruschetta eşliğinde taze naneli ve kuzu etli terbiyeli buğday çorbası. Biz yukarıda fotoğrafını gördüğünüz tariften farklı olarak kuzu etlerini çok az sıvıyağ ile teflon tavada çevirdik. Bu esnada Knorr buğday çorbasını 1 lt. su ile doldurduğumuz tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirdik. Çorba kaynamaya başlayınca içine etleri alıp 2-3 dk. daha kaynattık.

Bruschetta kökeni 15. yy. İtalya'sına dayanan bir iştah açıcı. Ekmekleri ince dilimleyip fırın tepsisine aldık, üzerlerine tereyağ ve sarımsak püresi sürüp 180' derece fırında kızarttık. Bu esnadan kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp kestik. Taze naneyi ince ince kıydık. İsli peyniri de minik küpler halinde kestik. Sarımsakları da minik minik doğradık ve hepsini karıştırıp kızaran ekmeklerin üzerine pay ettik. Yaklaşık 5-6 dk. fırınladık.

Başlı başına bir öğün olabilecek çorba ve bruschettamız! Doğrusunu söylemek gerekirse, hazır çorbalara pek sıcak bakmayan ve eti yemeklerin içinde kullanmayan benim bile çok hoşuma giden bir yemek oldu. Denemenizi tavsiye ederim..

Etkinliğin diğer iki tarifi, fırında tavuk ve tatlıdan önümüzdeki postlarda bahsedeceğim..

Afiyet olsun!

4 yorum:

Limonlu Kek dedi ki...

Aslıcığım maaşallah ne güzel etkinliklere katılıyorsun birbirinin peşisıra. Knorr etkinliği de çok güzel geçmişe benziyor. Valla benim çorbadan çok bruschetta da gözüm kaldı diyebilirim, harika görünüyor. Sevgiler canım, öpüyorum...

Burcu Çalışkan dedi ki...

mutfak sanatlarında etkinlikler hep böyle güzel geçiyor sanırım :)) diğer tariflerini bekliyorum knorr önerin için

pelince dedi ki...

Nefis lezzetler vardı... sizin sunumunuzda harika olmuş... afiyet olsun bize;))

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Hmmmm şimdi tarifelrin hepsi bir bir aklıma geldi.
Ne güzel olmuştu hepsi...
Hepimizin ellerine sağlık canım
sevgiler