İlk defa denedim ve çok beğendiğim bir pilav oldu. Patlıcanları kızartma faslı haricinde oldukça pratik.. Soğuk yendiği için bu sıcak havalara da uygun oldu.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 kg. bostan patlıcanı
1 orta boy soğan
2 çay kaşığı tuz
2 küp şeker
1 demet dereotu
sıvıyağ
1. Patlıcanların kabuklarını alaca soyduktan sonra küp küp kesip tuzlu suda 15 dk. bekletin. Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızartın ve fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlunun üzerine alın.
2. Soğanı küp küp doğrayıp az yağda çevirin. Pirinci ilave edip 2-3 dk. kavurun ve içine tuz ile şekeri ekleyin. Tahta kaşıkla pirinçleri düzleyin ve üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Orta ateşte su köpük köpük olana kadar pişirin. Ateşin altını kısıp pilav suyunu çekene kadar pişirin.
3. Patlıcanları ve ince ince kıdığınız dereotunu pilava ekleyin. Servis tabağına alıp ılınınca buzdolabında soğutun. Soğuk servis yapın.
2. Soğanı küp küp doğrayıp az yağda çevirin. Pirinci ilave edip 2-3 dk. kavurun ve içine tuz ile şekeri ekleyin. Tahta kaşıkla pirinçleri düzleyin ve üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Orta ateşte su köpük köpük olana kadar pişirin. Ateşin altını kısıp pilav suyunu çekene kadar pişirin.
3. Patlıcanları ve ince ince kıdığınız dereotunu pilava ekleyin. Servis tabağına alıp ılınınca buzdolabında soğutun. Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun!
Not: Pilavı yaparken soğanı kavurduğum yağa ek olarak başka yağ eklemedim zira kızartılan patlıcanlar da pilava bir miktar yağ bırakıyor.
Not: Pilavı yaparken soğanı kavurduğum yağa ek olarak başka yağ eklemedim zira kızartılan patlıcanlar da pilava bir miktar yağ bırakıyor.
10 yorum:
ben bir koca tabak yerim bundan. hem patlıcan hem pirinç daha birşey istemem hayattan:))) ellerine sağlık
çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık
Aslı'cım yine harika bir tarif vermişsin. Denemek istediğim bir tarifti. Aklımda olsun, sen güzel diyorsan tadından şüphem yok. Sınavlardan o kadar yorgunum ki bu aralar hiç birşey yapamıyorum. Çok şükür hafta sonunda bitti, bende önüme bakıcam kısmetse.
Aslıcığım tam benil bir şey bu. Hemen denenecek.Sevgiler
Tarif içine patlıcan girecek ve lezzetsiz olacak. Mümkün değil gerçekten.
Çok güzel olmuş canım
Tam yaz bombası
Ellerinize sağlık canım
sevgiler
aslıcım nefis görünüyo. ellerine sağlık canım. Patlıcanın girdiği her şey çok hoşuma gidiyo.
öpüyorum sevgiler
Aslıcım pilav bitmiştir ama olsun,yine de geldim..
nefis olmuştur eminim.. ellerine sağlık..
güzel bir hafta sonu diliyorum..
öpüyorum..
nefis görünüyor,kesinlikle deniycem..sevgiler:))
Elinize sağlık :) Çok güzel görünüyor.
aslı merhaba bloğundaki tarifler çok güzel ve resimlerde bir o kadar harika.. Patlıcanlı pilav nefis görünüyor. Tek alıma takılan 1 kg. patlıcan 2 bardak pirince çok fazla gelmedi mi sorusu bence sanki fazla olur ne dersin sen tamamını mı kullandın..Ben en fazla 2, bilemedin 3 patlıcan üstelikte bostan patlıcan kullanıyorum..Kocaman sevgiler..
Yorum Gönder