Jöleyi ikinci deneyişim.. İlkinde jöleyi bir cheesecake yaparken kullanmış ve tarife sadık kalmak hüsranla sonuçlanmıştı. Neyse, bu başka bir yazının konusu olacak.. Bu sefer işimi sağlama alıp jöleyi muhallebi ile denedim.
Jöle için;
Bir kasenin içine boşalltığım toz jölenin üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırdım ve 1 su bardağı soğuk su ekledim. Karışımı kup ve kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelince katılaşana kadar buzdolabında beklettim.
Muhallebisi için buradaki tarifi kullandım. Muhallebiyi pişirip iyice ılındığında jölenin üzerine döktüm.
Not: Jöle altta muhallebi üstte olduğu için, muhallebiyi dökerken çok sıcak olmamasına dikkat edin. Aksi halde muhallebinin sıcağı jöleyi sulandıracaktır.
Afiyet olsun!
15 yorum:
Görüntü çok güzel olmuş ellerine sağlık...sevgiler...
Hafif bir tatlı olmuş. Ellerine sağlık
Bende jöleli tatları çok seviyorum:))
Ellerine sağlık
Görünüşü çok güzel tadıda harikadır.Elinize sağlık sevgiler.
Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
Saygılar.
Çilek tatlının duruşunu değiştiriyor bence, zerafet katıyor.Ellerine sağlık Aslı'cım çok zarif ve şık olmuş.
Keşke bir piknik falan olsa tekrar görüşebilsek çok özledim ben seni.
İyi haftalar canım. Ellerine sağlık. Muhallebi harika görünüyor. Sıcak yaz geceleri için buz gibi bir tatlı.Süper gider.
aslıcım ellerine sağlık harika olmuş bende çok severim çok
Sıcaklar da bastırdı. Çok iyi gider soğuk soğuk. Ellerine sağlık
Güzel bir hafta dileklerimle
sevgiler
aslıcım nefisss.. ellerine sağlık
sevgiler öptüm..
aslıcım ben sofrakeyfi müjgan artık bu adresteyim beklerim http://sofrakeyfim.blogspot.com/
muhallebi de harika görünüyor
ellerine sağlık
Serin serin bencede çok hoş olur:) eline sağlık Aslıcım..
Sevgiler.
Ellerine saglik Asli'cigim, harika olmus.
Sevgilerimi gonderiyor ve guzel bir hafta sonu diliyorum.
çok şık görünüyorum aslıcığımmm,
ellerine kollarına sağlık
öpüyorum güzel yanaklarından:)
harika bir sunum gerçekten çok güzel görünüyor :) ellerinize sağlık, sevgiler..
Yorum Gönder