26 Ocak 2010 Salı

Elma Tatlısı

Haftasonu, buzdolabında yenmeyi bekleyen elmalara fırsat yaratmak için elma tatlısı yaptım. Özellikle akşam yemeklerinden sonra hafif bir tatlı tercih edenlerin seveceği türden bir tatlı, hem de çok pratik..

Malzemeler:
8 adet elma
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın (orjinal tarifte yoktu)

Muhallebisi için:
1/2 kg. süt
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya

Not: bu muhallebi tarifine alternatif olarak hazır vanilyalı pudingi 3,5 su bardağı süt ile pişirip de kullanabilirsiniz..

Süslemek için:
file antepfıstığı

Elmaların kabuklarını soyup, sebze oyacağı ile çekirdek yataklarını çıkartın. Tencereye dizip üzerine suyu ve tozşekeri ekleyin. Elmalara tarçını da serpip tencerenin ağzı kapalı olarak meyvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dk. pişirin (elmalarınız yumuşaksa pişerken dağılmamasına dikkat edin). Pişen elmaları servis tabağına alıp soğumaları için bekletin. Muhallebisi için bir tencerede süt, yumurta, un ve tozşekeri kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan indirmeden vanilyayı ekleyip 1-2 kere daha karıştırın. Muhallebiyi sıcakken elmaların üzerine gezdirin. Soğuduğunda buzdolabında 1-2 saat dinlendirip antepfıstığı ile süsleyerek servis edin.


Elma tatlısını tek kişilik porsiyonlarda servis etmek isteyenler için bir alternatif..

Tarif; Şubat 2007 Sofra Dergisi

19 yorum:

Betül KÖROĞLU dedi ki...

ASLICIM NEFİS GÖRNÜYO ELLERİN SALIK. HAFİF GERÇEKTEN.

SEVGİLER

mis kokulu lezzetler dedi ki...

Çok hafif bir tatlı olmuş.Bizim evdede akşam yemeğinden sonra mutlaka tatlı yenir .Deneyeceğim.Sevgiler.Mine

neslihan dedi ki...

çok lezzetli görünüyor.ayva tatlısına bayılan eşim buna da bayılır:-)ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

Aslıcım bizim evin miniği elma delisi, hiç elma kalmaz evde o yuzden. ama bu tatlı hem hafif hem de leziz görünüyor.ellerine sağlık

Beyza dedi ki...

Aslicim,
cok güzel bir tatli olmus. Ellerine saglik.

kalpkurabiye dedi ki...

aslı hanım ellerinize sağlık harika bir tarif olmuşş

Eylem dedi ki...

elmaları degerlendirmek için güzel bir tarif olmuş.ellerine saglık.

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

ASLICIM CANIM ELLERİNE SAGLIK NEFİS OLMUŞ ELMA TUTKUNU BEN TARİFİ NORT ETTİM BİLE
SEVGİLER

eldivenlerim dedi ki...

hafif bi okadarda muhteşem bir tatlı bu, ellerine sağlık arkadaşım....

rabia dedi ki...

MERHABA.BEN RABİA.. DAHA ÖNCELERİ FİNDUKSEPETİ.BLOGCU ADRESİNDE YEMEKLERİMLE BLOG ALEMİNDE BULUNMAKTAYDIM. DAHA SONRALARI RAHATSIZLIĞIMDAN DOLAYI İNTERNETE ARA VERDİM. ŞİMDİ YEMEKİSTANBUL.COM ADLI SİTEYİ AÇTIM. SİTEMDE İSMEK YEMEK KURSLARINDA ÖĞRENDİĞİM VE DENEDİĞİM YEMEKLERİ,TARİFLERİ BULABİLİRSİNİZ. BENİ ARKADAŞ EKLEMENİZİ, BAĞLANTI VERMENİZİ UMUYORUM. GÖRÜŞMEK ÜZERE…

şehnaz dedi ki...

ASLICIM HARİKA GÖRÜNÜYOR..LEZZETİDE MÜKEMMELDİR...ELLERİNE SAĞLIK..

Sema dedi ki...

gerçekten hafif bir tarif ellerine sağlık canım.sağlıkla kal...

birdutmasali dedi ki...

aslıcığım öyle böyle değil,
bu ne güzelliktir.

Zeynep dedi ki...

aslıcığım,
ne hoş bir tatlı olmuş.çok hafif ve sağlıklı:)ellerine kollarına sağlık canım
kocaman öptümmmmm

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık ne kadar nefis olmuşlar...

nilay dedi ki...

Hm pratik hem hafif bir tatlı olmuş.Ellerine sağlık

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık,sevgiler:))elmayı çok severim...

paşakızı mutfakta dedi ki...

Merhabalar ..Ellerinize sağlık tek kelimeyle nefis.Sevgiler bıraktım.

estergonyesil dedi ki...

Harika tarifler hepsine bayıldım sevgiler...