Pazar kahvaltısının yöresel bir lezzeti de arkadaşımın getirdiği zahterdi.. Zahter, Kilis'e ait çeşitli baharatların ezilerek karıştırılmasından oluşan bir kahvaltılık.. Ekmek önce zeytinyağına sonra da toz halindeki zahtere batırılıyor.. Ben tadını çok sevdim, en kısa zamanda da Mısır Çarşısına gidip zahter arayacağım..
Marifetli ve zevkli arkadaşım kavanozu kendi süslemiş.. Zahter bitti ama bu kavanoz daha çok iş görecek :)
9 yorum:
Duydum ama hiç tatmadım.
Çok ta merak ederim.
Sevgiler.
Canım hep duyduğum ama hiç tatmadığım birşey.
Hep merak ederim.
Sevgiler.
Kiliste uzun yıllar yaşadık ve zahtere bayılırım.ama uzun zaman oldu yemeyeli.
Taze Nane mutlaka tatmalısın, baharat seviyorsan zahteri de seversin diye düşünüyorum..
Eylem belki bu vesileyle zahter alırsın sen de .)
Eskiden rahmetli babaannem Şam'dan getirirlerdi.Ama şimdi bizde hazır alıyoruz.içinde bir sürü baharat karışımı var.Kavun çekirdeği,karpuz çekirdeği vs..
Bostancı ışıklarda Malatya pazarı var,orada da bulunuyor biliyorum.Sormak lazım :)
ekmeği önce çaya sonra zahterede batırabilirsin,çok leziz oluyor :))
Afiyet olsun..
Dah önce çok duydum ama tatmak nasip olmadı.Afiyet bal şeker olsun Aslıcığım.
Sevgiler,öpücükler...
Değişik lezzetlere ve yeni tatlara açık olan birisi olarak mutlaka alacağım. Aroması neye bezniyor acaba.
Çok merak ettim. Önce zeytinyağı fikri de süper zaten .
Teşekkür ederim canım
sevgiler
Tijen AKTAY
hımm merak ettim nasıl bir tat olduğunu denemeliyim bende:)kahvaltı masanda çok hoştu...ellerine sağlık aslıcığım:)
Aslıcığım Geçen hafta Antep'e gittim, oradan zahter aldım, amannnn ne beğendim :) Şimdi her kahvaltıda masayı süslüyor, ne harika bir tat değil mi? Öpüyorum, hemde çoookkkkkk
Yorum Gönder