25 Ağustos 2009 Salı

Şeftali Reçeli

Yaz boyunca şeftali yedikten sonra kışı da düşünerek reçelini yapmaya karar verdim, başka bir deyişle ilk reçelimi.. Gözümde büyüttüğüm, korktuğum kadar yokmuş.. Reçel yapmak o kadar da zor değilmiş. Biraz internette araştırdım, biraz da çevreme sordum ve şuna karar verdim:

Malzemeler:
1 kg. şeftali (orta sertlikte)
10-12 yemek kaşığı tozşeker (2 su bardağı)
1/2 limonun suyu

Şeftalileri elma dilimi kesip derin bir tencereye aldım, üzerlerine tozşekeri serptim. Tencerenin kapağını kapatıp şeftalilerin sulanması için 3-4 saat bekledim (benim şeftalilerim bu süre sonunda sulanmışlardı, yoksa daha fazla bekletmem gerekebilirdi). Tencereyi kısık ateşe alıp arada karıştırıp köpüklerini alarak şeftalileri yaklaşık 20 dk. pişirdim. Son olarak limon suyunu da ekleyip 1-2 dk. daha kaynattım. Soğuduktan sonra reçeli kanavoza aldım.

Not: Şeker miktarını meyvanın tadını bastırmasın diye az tuttum. Tadını daha çok alabilmek için de şeftalileri elma dilimi kestim. Reçelin açık renkli olmasını istediğim için de kararmasına izin vermeden limon suyunu döktükten sonra fazla kaynatmadım..

Afiyet olsun!

16 yorum:

ALEYNA dedi ki...

eline sağlık.şimdi tam kış için hazırlık zamanı.afiyetle yiyin inşallah

ALEYNA dedi ki...

eline sağlık.şimdi tam kış için hazırlık zamanı.afiyetle yiyin inşallah

aylin dedi ki...

ASLICIM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR REÇELİN BENDE ÇOK SEVERİM ELLERİNE SAĞLIK:)REÇEL YAPMAK GERÇEKTENDE ZOR DEĞİLMİŞ BİLGİLER İÇİN SAOL CANIM.

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

aslıcım bende cok severim inş. bende bu hafta alıp yapıcam başladım bende kış hazırlıklarına
kışın rahat etmek için yapalım demi
sevgiler
bu arada canım çok cekti nefis olmuş nefis

Eylem dedi ki...

ellerine saglık aslı.bende bu sene kayısı reçeli yaptım.

pelince dedi ki...

aslı aynen bende senin gibi düşünüyordum,bende ilk kez vişne reçeli denedim..
bu blog işine keşke evliliğimin ilk yıllarında bulaşsaymışım:))
şeftali reçeli nefis olmuş,ellerine sağlık...

afiyet olsun..

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

hmm benim de aklımda şeftaliler henüz varken marmelat yapmak istiyorum ben de. ellerine sağlık. korkacak birşey yok elbette sadece ilk seferin heyecanı

gelincik dedi ki...

ımmm ne güzel görünyor arkadaşım görüntü böyleyse kimbilir tadı nasıldır ellerine sağlık afiyetle yiyin inşallah bende denemek istiyorum ama hiç yapmadım korkuyorum ya olmassa diye

Begüm dedi ki...

Aslicim, süper görünüyor recelin. Ellerine saglik canim. Aksama iftarda ekmegime sürüp sürüp yiyesim geldi :)

peynir hösmelimi dedi ki...

Eline saglik.Iste budur demi:))

pembe tatlar dedi ki...

aslıcığım elerine sağlık ben çok severim...

boncuk mutfakta dedi ki...

Eline sağlık Aslı.reçele hiçbir zaman hayır diyemem.Rengi kıvamı çok güzel görünüyor.Sevgiler

Baharcicegi dedi ki...

kahvaltida olmassa olmazlarimdandir recel,kis icin hazirliklar baslatmissin hamarat Aslicim,ilk kez denemissin ama sonuca tam not
hayirli ramazanlar

Pelin dedi ki...

Aslıcığım,
Çok başarılı görünüyor. Ellerine sağlık. Ben ne yaptım ne de yedim şeftali reçelini.
Bu arada sipariş değil canım o cheesecake. Misafirlerime yaptım. Ama bir gün inşallah sipariş için de yaparım. Allah mı söyletti yoksa Aslıcığım? :)))

Sevgiler

şeker pasta dedi ki...

Rengi görüntüsü harika, Ellerine sağlık...

ışılay dedi ki...

merhaba.ellerinize sağlık..şeker miktarı tadını bastırmasından ziyade daha dayanıklı olsun diye birebir tutulur diye öğrenmiştim.inşAllah bozulmaz ve hayırlısı ile yiyebilirsiniz..buzdolabında tutmakta fayda var..
selamlar..hayırlı ramazanlar..