Dün öğleden sonra, okuduğum kitaba ara verip Pelin'in çilekli pastasını yapmaya karar verdim. Akşam yemeğinden sonra eşime sürpiz olmasını istiyordum. Yani ilk defa deneyeceğim bu pasta için yaklaşık 2 saatim vardı.Bu kadar heyecan yetmedi, misafir de çağırdım.. Zaten artık biliyorsunuz, misafir geleceği zaman yeni bir tarif denemeye bayılıyorum..
Pandispanya için malzemeler: (orjinal tarif burada)
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şeker ve yumurtaları iyice çırptıktan sonra karışımın içine un, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyip spatulayla karıştırdım. Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 175' de ısıtılmış fırında pişirdim. Kek soğuduğunda ikiye kesip her katı soğuk sütle ıslattım..
Kreması:
1 küçük paket labne peyniri
1 küçük kutu sıvı krema
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Kremayı mikserle çırpıp diğer malzemeleri de ekledim, koyulaşana kadar çırpmaya devam ettim.
Not: Yuvarlak kek kalıbımın çapı 23 cm olduğundan kek istediğim gibi kabarmadı,. Ben de ara krema hazırlamak yerine dış kremayı hem kekin arasına hem de dışına kullandım. Sizde varsa, Pelin'in tavsiyesine uyup çapı 20 cm'lik kek kalıbı kullanabilirsiniz)
Afiyet olsun!
Pelin'cim bu güzel tarif için teşekkürler, yiyenler çok beğendi!
Pandispanya için malzemeler: (orjinal tarif burada)
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şeker ve yumurtaları iyice çırptıktan sonra karışımın içine un, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyip spatulayla karıştırdım. Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 175' de ısıtılmış fırında pişirdim. Kek soğuduğunda ikiye kesip her katı soğuk sütle ıslattım..
Kreması:
1 küçük paket labne peyniri
1 küçük kutu sıvı krema
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Kremayı mikserle çırpıp diğer malzemeleri de ekledim, koyulaşana kadar çırpmaya devam ettim.
Not: Yuvarlak kek kalıbımın çapı 23 cm olduğundan kek istediğim gibi kabarmadı,. Ben de ara krema hazırlamak yerine dış kremayı hem kekin arasına hem de dışına kullandım. Sizde varsa, Pelin'in tavsiyesine uyup çapı 20 cm'lik kek kalıbı kullanabilirsiniz)
Afiyet olsun!
Pelin'cim bu güzel tarif için teşekkürler, yiyenler çok beğendi!
11 yorum:
Canım nefis olmuş...
Ellerine sağlık:)
Aslı'cığım pasta nefis,çilekler harika gözüküyor.Bir dilim kaldıysa hemen alıyorum kendime:)
Ellerine sağlık...
Sevgiler..
BEĞENMEMEK MÜMKÜNMÜ..
HARİKA ASLICIĞIM.
slm canım ellerine sağlık çok nefis görünüyor
Ayyy sanat eseri bu ya. Çilekler düşmeden nasıl durmuş öyle bravo valla ellerine sağlık:)
Harika olmuş Aslı. Ellerine sağlık.
ellerine sağlık Aslıcım, ben bu yılki kadar hiç çilek yememiştim ömrümde. ama oğluşun çilek delisi olduğu anlaşılınca her gün eve çilek alır olduk. hatta dergideki tariflerden biri de çilekli oldu. artık çileği seviyorum oğlum sayesinde. seninki de çok hoş görünüyor.sevgiler
Aslıcım ellerine sağlık. Valla çilekler beni ye demeye yetiyor... Bende en kısa zamanda deniyeyim :)
Sevgiler
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Bende çileğe bayılırım
Şu kalıp meselesine gelince ben gözüme kestirdiğim tarifleri denerken buna 28 cm buna 23 cm gerekiyor derken bir sürü kalıbım oldu.Bu blog işi çok ama çok keyifli
çok güzel olmuş sağuk bir pasta ne iyi gider:) ellerine sağlık
Bayılırım çileğe. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Yorum Gönder