İçini temizlettiğimiz levrekleri yıkadıktan sonra, hafif yağlanmış fırın tepsisine dizdim ve üzerlerine annemin tavsiyesiyle birer parça tereyağ koydum. Balıkları 200'C fırında 35-40 dakika pişirdikten sonra, fırını ızgara konumuna getirip üzerleri kızarıncaya kadar pişirdim.
Balığın yanında yaptıklarım:
- baharatlı patates
- Balığın yanında roka başta olmak üzere, olmazsa olmaz bol salata çeşitleri
kekik ve turpla süslediğim marul salatası
kırmızı lahana salatası
Bu salatayı da babamın yöntemiyle hazırladım: dış yapraklarını çıkarıp ortadan ikiye böldüğüm kırmız lahanayı bıçakla ince ince kestim ve tuzla ovdum. Bu işlem lahananın daha yumuşak olmasını sağlıyor. Sos olarak da bol sirke ve zeytinyağı. Salatayı önceden yapıp, buzdolabında hazır tutabilirsiniz, sirkede bekledikçe tadı daha da güzel oluyor.
ve son olarak çayın yanına yaptığım tiramisu.
2 yorum:
Bizzat yemeğe iştirak eden biri olarak, oldukça hafif ve doyurucu ve ziyadesiyle lezzetli bu güzel
menü için teşekkür ederim, eline - emeğine sağlık,,,
Afiyet olsun Kemal Bey, her zaman...
Yorum Gönder