4 Aralık 2010 Cumartesi

Elmalı Turta

Haftasonu İstanbul'da ısının 10 derece düşeceği söylentileri etrafta dolaşırken, haftasonu kahvaltısına elmalı turtayı ekleyebilir, haftanın yorgunluğunu bir fincan çay ve bir dilim turtayla atabilirsiniz.


Malzemeler:
200 gr. Becel
l su bardağından 2 parmak fazla tozşeker
2.5 su bardağı un
l paket kabartma tozu
3 yumurta
l limon rendesi
50 gr. tereyağ
1 avuç kuşüzümü
3 elma (dilimlenecek)


1. Yumurta ve şekeri çırpıp sırasıyla Becel, un, kabartma tozu ve limon rendesini ilave edip hepsini birlikte çırpın.
2. Fırın kabını margarinle yağlayıp hamuru yayın.
3. Elmaları dilimledikten sonra hamurun üstüne dizin.
4. 175' fırına verip 5 dk. sonra turtanın üzerine üzümleri serpin. 40 dk. pişirin.
5. Fırından çıkardığınız sıcak turtanın üzerine 50 gr. eritilmiş sıcak tereyağını dökün.

Not: Kuşüzümü sevmeyenler ya da alternatif olsun diyenler, turtaya tarçın ve karanfil de ekleyebilirler, her ikisi de elma ile mükemmel bir uyum sağlıyor.

Afiyet olsun!

7 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Aslıcığım ellerine sağlık canım sevgiler...

birdutmasali dedi ki...

aslıcığım merhaba canım..
ne çok ve ne çokk severim.
emin ol şimdi olsa hayır diyebilirmiydim diye düşündüm..
Ama diyet, ve aynadaki kadına ihanet etmemm lazım :))

ellerine sağlık canım...
sevgiler.

aslı dedi ki...

Sevmeyen yoktur herhalde. Ben de bol tarçınlı yaparım ama, kuş üzümü de çok yakışmış. Bir dahaki sefere bir de böyle denerim.
Ellerinize sağlık.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Kışın en güzel tarafı elde çay yanına bir dilim tart-kek türevi gibi şeyler..birde güzel okunan bir kitap!harika oluyor..işte böyel güzle bir tart bu nefis üçlemeden biri olmaya aday.ellerinize sağlık.

tweetyyemek dedi ki...

Kış için çok güzel tarif.elmalı turta çok güzel görünüyor.Kesin deneyeceğim.

Senem dedi ki...

buda çok güzellll :))

The cook department dedi ki...

ellerinize saglık hepsi çok güzel gözüküyor..