Takip ettiğim pekçok yemek blogu yazarının anlata anlata bitiremediği ıslak kurabiyeyi ilk defa iki hafta önce yaptım. O günden bugüne kadar da bu kurabiyelerden 3 kere daha pişirdim! Gerçekten dedikleri kadar varmış.. Yumuşak dokusuyla kurabiyeler bana annemin şekerparesini anımsattı, tabii bunlar kakaolu versiyonu..
Tarifi Nino'dan aldım..
Malzemeler:
25 gr. kakao
1/2 paket oda sıcaklığında margarin (ben Becel kullandım)
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tozşeker
aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Süslemek için:
antep fıstığı tozu / file badem / renkli pasta süsü / hindistan cevizi
1. Kurabiye piştikten sonra batıracağınız şerbet soğuk olacağından işe önce şerbetten başlamak pratik oluyor. Şeker ve suyu yoğunlaşana kadar orta ateşte pişirin. Ilınınca buzdolabına kaldırın.
2. Un hariç hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırın. Unu yumuşak bir hamur elde edinceye kadar azar azar ekleyin hamuru yoğurmaya devam edin. Bu esnada fırını 200' de çalıştırın.
3. Kıvamı tutunca hamurdan minik toplar koparık elinizde yuvarlayın, üzerlerine hafifçe bastırıp fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. (Hamur topları pişerken epey yayılıyorlar, birbirlerine yapışmamaları için aralık dizmek önemli.)
4. 200' fırında kurabiyeleri üzerleri çatlayana kadar pişirin.
5. Spatula yardımıyla kurabiyeleri tepsiden alıp soğuk şerbete hızlıca batırıp çıkartın. Şerbetin içinde çok tutarsanız kurabiyeler dağılabilir..
6. Kurabiyeleri servis tabağına alıp buzdolabında bir gece bekletin.
7. Üzerini antep fıstığı tozu, hindistan cevizi ya da pasta süsü ile süsleyip servise hazır hale getirin.
Afiyet olsun!
14 Haziran eklemesi: Son yapışımda kurabiyelerin pişerken yayılmalarını da hesaba katarak elimde yuvarladığım hamurları biraz daha ufak tuttum. Bence böyle daha güzel oldu..
Tarifi Nino'dan aldım..
Malzemeler:
25 gr. kakao
1/2 paket oda sıcaklığında margarin (ben Becel kullandım)
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tozşeker
aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Süslemek için:
antep fıstığı tozu / file badem / renkli pasta süsü / hindistan cevizi
1. Kurabiye piştikten sonra batıracağınız şerbet soğuk olacağından işe önce şerbetten başlamak pratik oluyor. Şeker ve suyu yoğunlaşana kadar orta ateşte pişirin. Ilınınca buzdolabına kaldırın.
2. Un hariç hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırın. Unu yumuşak bir hamur elde edinceye kadar azar azar ekleyin hamuru yoğurmaya devam edin. Bu esnada fırını 200' de çalıştırın.
3. Kıvamı tutunca hamurdan minik toplar koparık elinizde yuvarlayın, üzerlerine hafifçe bastırıp fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. (Hamur topları pişerken epey yayılıyorlar, birbirlerine yapışmamaları için aralık dizmek önemli.)
4. 200' fırında kurabiyeleri üzerleri çatlayana kadar pişirin.
5. Spatula yardımıyla kurabiyeleri tepsiden alıp soğuk şerbete hızlıca batırıp çıkartın. Şerbetin içinde çok tutarsanız kurabiyeler dağılabilir..
6. Kurabiyeleri servis tabağına alıp buzdolabında bir gece bekletin.
7. Üzerini antep fıstığı tozu, hindistan cevizi ya da pasta süsü ile süsleyip servise hazır hale getirin.
Afiyet olsun!
14 Haziran eklemesi: Son yapışımda kurabiyelerin pişerken yayılmalarını da hesaba katarak elimde yuvarladığım hamurları biraz daha ufak tuttum. Bence böyle daha güzel oldu..
17 yorum:
kakaolu tatlara bayılıyorum aslıcığım önerinle bunu da aldım listeye :))
Aslıcım ellerine sağlık kurabiyeler
harika sevgiler...
Bende daha önce sadesini görmüştüm aklımda olmasına rağmen denememiştim. Kızım bayılır böyle kakaolu lezzetlere paylaşımınız için teşekkürler. Elinize sağlık sevgiler..
aslım evet şahane bir tadı oluyor ellerine sağlık canım afiyet bal olsun
Eline sağlık Aslı'cım çok leziz olmuş. sevgiler
ellerinize sağlık çok güzel oluoyr gerçekten
Aslıcığım benim de bu kurabiyeler 2 senedir listemde! Seninkileri görünce neden daha önce yapmadım dedim kendi kendime. Harika görünüyorlar. Ellerine dağlık.
Sevgiler
Asl fotoğraflar gerçekten çok güzel.. bir sürü postta hep söyleyeceğim unutuyorum ;)
bende bu kurabiyeleri denemedim,merak ettim lezzetini...
ellerine sağlık...
Kocaman Öptüm..
ellerıne sağlık canım gercekten guzel oluyor.bende kac kere denedım.bırde ortasını hındıstan ceviziyle yaptım oda guzel oluyor.cocostar gıbı..sevgiler
Hımmmm,gerçekten harika görünüyor Aslıcığım. Ben yapmadım, ama yapılmış olanı yedim, o yüzden biliyorum ki evde yapılmaması gerekenlerden biri, aksi halde bitirene kadar yerim :)
bende denedim ama bir türlü yayınlayamadım.ellerine saglık.
Adaşım kurabiyeler nefis görünüyor:).
Ellerine sağlık..
Sevgiler:).
aslı
harika olmuş yanınada çay offf süper ellerine sağlık canım
Aslıcım annem için bıraktığın yoruma teşekkür ederim canım sevgiler
Aslı'cığım yine uzun bir aradan sonra merhaba. Ya seninle fotoğraflar, tarifler gitgide güzelleşmaye başlamış. Bilgine.
AAA ben de ne zamandır yapmadım bu kurabiyeden. aklıma getirdin süpersin Aslı. Ellerine sağlık.
benimde sık sık yaptıgım bir tariftir.sizinde elinize saglık nefis görünüyor kurabiyeler...
Yorum Gönder