Geçen sene aile arası iftar daveti için hayatımda ilk defa güllaç yaptığımda, sonradan, annemin sözüne kulak asmayıp onun söylediği markayı almadığıma pişman olmuştum; bir buçuk kilo süt kullanmama rağmen güllaç yaprakları kuru olmuştu.. Annemlerin ellerine sağlık, çok güzel olmuş diyerek güllaçlarını bitirmeleri pek çok açıdan anlamlıdır benim için. Öyle ki bu seneki güllacı düşüncelere dalmış olarak yaptım.
Markadan başka güllaç yaparken dikkat edilmesi gereken bir başka nokta da tüm yapraklar ıslatılıp servis tabağına alındıktan sonra kalan sütü güllaçların üzerine dökmek yerine, sütte ıslatılıp servis tabağına alınan her kat yaprağın üzerine 1 kepçe süt gezdirilmesi bence..
Benim yaptığım ölçülerle malzemeler: (4 kişilik)
4 yaprak güllaç ( her biri dört çeyrek parçaya bölündü)
1 kg. süt
7 çorba kaşığı toz şeker
fındık (süslemek için)
Süt ve şekeri yayvan bir tencereye alıp ocağa koydum ve süt kaynama noktasına gelmeden ateşten aldım. Dörde böldüğüm yapraklardan sırayla bir çeyrek yaprak alıp tenceredeki süte batırdım, yuvarlak kısmı borcamın iç tarafına gelecek şekilde servis tabağına koydum. Kalan üç çeyrek parçayı da aynı şekilde borcama dizip 1. güllaç yaprağını bitirmiş oldum ve tenceredeki sütten 1 kepçe bu dört yaprağın üzerine gezdirdim. Aynı işlemleri kalan 3 yaprak için de tekrarladım. Güllacı buzdolabında dinlendirip servisten önce üzerini fındıkla süsledim.
Afiyet olsun!
Benim yaptığım ölçülerle malzemeler: (4 kişilik)
4 yaprak güllaç ( her biri dört çeyrek parçaya bölündü)
1 kg. süt
7 çorba kaşığı toz şeker
fındık (süslemek için)
Süt ve şekeri yayvan bir tencereye alıp ocağa koydum ve süt kaynama noktasına gelmeden ateşten aldım. Dörde böldüğüm yapraklardan sırayla bir çeyrek yaprak alıp tenceredeki süte batırdım, yuvarlak kısmı borcamın iç tarafına gelecek şekilde servis tabağına koydum. Kalan üç çeyrek parçayı da aynı şekilde borcama dizip 1. güllaç yaprağını bitirmiş oldum ve tenceredeki sütten 1 kepçe bu dört yaprağın üzerine gezdirdim. Aynı işlemleri kalan 3 yaprak için de tekrarladım. Güllacı buzdolabında dinlendirip servisten önce üzerini fındıkla süsledim.
Afiyet olsun!
13 yorum:
Ellerine sağlık Aslıcığım.Nefis görünüyor.Bayılıyorum güllaca.Sevgiler...
Eskiden hiç sevmezdim güllacı.Ama son yıllarda ilgimi çekmeye başladı.Ev yapımı da olunca daha bir güzel oluyor.Eline,emeğine sağlık.
Bence de Annen haklı canım. Özellikle tatlılarda hayal kırıklığına uğramak istemiyorsak mutlaka bu işi iyi yapanların firmasını seçmeliyiz.
Ellerine sağlık canım
Çok güzel olmuş canım
sevgilerimle
Tijen AKTAY
Ben de bayılırım güllaca Aslıcığım. Ellerine sağlık. Çok da güzel anlatmışsın.
Sevgiler
annenin önerisi çok doğru. bu marka elimin altındaki hiçbir markette yok ve ben mecburen annemlerin ordaki küçük marketten alıyorum. aldığımda 2-3 adet alıyorum :)
hergün yemezsek eksik kalıyoruz sanki. evdekilerde bayılıyor.
ellerine sağlık.
Aslıcım bir çok arkadaşıma yazdığım gibi güllaç hiç yemedim ,bir tuhafım işte. bazı tatlara karşı ön yargılıyım.. belkide gülsuyunu sevmememden kaynaklanıyor bu...
Lezzetini bilmiyorum ama eminim nefis olmuştur... ev halkından onay çıktıysa tamamdır:)
Çok severim ellerine sağlık canım...
Hic yemedim desem inanirmisiniz? Denemek lazim:) Ellerine saglik.
ASLICIM ELLERİNE SAĞLIK.HİÇ GÜLLAÇ YAPMADIM.AMA SENİNKİ HOŞUMA GİTTİ ELLERİNE SAĞLIK.KEKCAFE
Aslıcım ellerine sağlık. Yumuşacık görünüyor.
aslıcım eline sağlık canım. ben bu zamana kadar ne yaptım nede yedim ama denemek istiyorum...
sevgiler
Şeker Bayramınız Şeker Gibi Bir Hayat Sunsun Hepimize
Sevgiler
Bayramin mübarek olsun canim. Sevgiler.
Yorum Gönder