Hafta başında annemleri ağırladığım iftar sofrası.. Bu sene "biz ne yiyorsak o" sözüyle annemleri iftara almak geçen seneki kadar zor olmadı.. Başka bir deyişle ancak "fazla tantanaya girmeme" sözünü verip, zeytinyağlı pırasayı annemin getirmesine "peki" deyince bizimkiler iade-i ziyarete gelmeye ikna oldular..
Menüde:
iftariyelik
ezogelin çorbası
çoban salata
patatesli dilim börek
milföyle kaplanmış fırında tavuk (ayrıca yapıp yayınlayacağım)
pilav
pırasa (annem)
Menüde:
iftariyelik
ezogelin çorbası
çoban salata
patatesli dilim börek
milföyle kaplanmış fırında tavuk (ayrıca yapıp yayınlayacağım)
pilav
pırasa (annem)
İlk defa bu sofra için yaptığım patatesli dilim böreğine öyle bayıldım ki iftarda herkesten sonra ana yemeğe geçebildim.. Tarif Emine Beder'in..
Malzemeler:
3 yufka
2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı ya da margarin (ben sıvıyağ kullandım)
5 orta boy patates (haşlanmış)
tuz
karabiber
Bir kabın içinde eritip soğuttuğunuz margarini (ya da benim gibi sıvıyağı), yumurtaları, yoğurdu, haşlanıp rendelenmiş patatesleri, tuzu ve karabiberi karıştırın. Birinci yufkayı serip üzerine bu harçtan yayın. İkinci yufkayı da bunun üzerine yerleştirip aynı işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayın. 3. yufkanın üzerine de harçtan döküp yufkaları rulo yapın. Ruloyu buzlukta hafifçe soğutup 1 cm. genişliğinde dilimler halinde kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dilimleri dizip önceden ısıtılmış 180' fırında börekler hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!
15 yorum:
ellerinize sağlık afiyet olsun Allah oruçlarınızı kabul etsin
böreği ben de denemiştim gerçekten çok güzel oluyor
Merhaba
Borekler cok lezzetli görünüyor.En yakın zamanda ben de deneyecegim..
Sevgilerle..
Ne güzel bir sofra olmuş Aslıcığım.Ellerine sağlık.Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.Sevgiler...
Canım ağzınızın tadı hiç bozulmasın...
Börekler çıtır çıtır göörünüyor Aslıcığım.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler
Allah kabul etsin iftar sofrani canim.
Börekler harika olmus ellerine saglik.
Anneninde ellerine saglik.
Sevgilerle.
Aslıcım sofra yine çok zarif,börek ise nefis gözüküyor..
ellerine sağlık..
bereketli sofralarınız olsun inşallah..
Slm, blogunu yeni kesfettim. Sunum harika, borek cok istah acici. Ellerine saglik. Sizi takibe aliyorum haberiniz olsun:) Hollandadan sevgiler!
Bloglar arası gezinirken tesadüfen börek tarifine rastladım, hamişlik hali canım çekti anında, hemencik yaptım ve az önce tepsinin yarısını ben, yarısını eşim bir hamlede bitiriverdik.
Tepsiye çok gelen bir kısmını da buzluğa attım hatta, haftaiçi bir akşam yemeği de aradan çıkmış oldu böylece.
Süper kolay, muhteşem lezzetli oldu.
Yüreğinize, klavyenize sağlık...
Aslı'cığım masanız çok güzel ellerinize sağlık ama ben böreklere adeta bittim..Çok canım çekti bilesin..AFİYETLER OLSUN SİZLERE..HAYIRLI İFTARLAR CANIM..
SEVGİLERLE..
aslıcım ellerine sağlık canım menü çok güzel. patatesli diim böreği bende çok yaparım. bizde bayılırız ellerine sağlık canım.
sevgiler
Aslı'cım, akşam hazırlayıp buzdolabına attım 1saat sonra dilimledim fırının içnde usulca sahuru bekledi. Gece attım 25dakikada pişti eşim çok beğendi gerek sunum gerek lezzet olarak of of diyerek yedi:)
Teşekkürler demeye geldim.
Hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ederim..
dağlar kızı ve tuku; tarifi deneyip beğendiğiniz ve bunu benimle de paylaştığınız için size ayrıca teşekkür ederim; çok mutlu oldum :)
ellerinize saglik cok güzel tarifler hangine yazayim sasirdim .Patetesli dim böregi mutlaka deneyeceyim sevgiler
Ben bu böreğin harcına 1 bardak kadar soğuk süt ekliyorum, çok daha yumuşak oluyor ve yufkalara da harcı daha kolay yayabiliyorsunuz. Ayrıca fırından çıkarmadan önce dilimlerin üzerine kaşar peyniri rendesi ve görüntü için de kaşar peynirinin üzerine çok az pul biber serpiyorum. Böylelikle de görüntüsü daha bir şık oluyor.
Yorum Gönder