17 Şubat 2009 Salı

Borani

Ispanak sevmeyenlerin bile hoşuna gidecek bir tarif borani.. Yoğurt ve biberli sos ıspanağa çok farklı bir lezzet katıyor.Özellikle köfteye çok yakışan bu tarifi denemenizi tavsiye ederim..

Malzemeler:
1/2 kg. ıspanak
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
pulbiber

Ispanağı iyice yıkadıktan sonra teflon tencereye alın, kısık ateşte hiç su ilave etmeden ağzı kapalı olarak ıspanaklar diriliklerini kaybedene kadar pişirin. Bu esnada sıvıyağı başka bir tencereye alıp unu ekleyin ve un kokusu çıkana kadar 2-3 dk. pişirin. Küp doğranmış soğanı da ekleyip pişirmeye devam edin. Soğanlar ölünce bu karışımı ıspanaklara ilave edin. Ispanakların sosla karışmasını sağlayarak pişirmeye devam edin. 3-4 dk. sonra yoğurdu azar azar ilave edin, karıştırmaya devam edin. Tencerenin kapağını kapatarak biraz daha pişirin. Tereyağı eritip pul biberi de ekleyin ve bu sosu ıspanağa ekleyip sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

22 yorum:

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

benim de ne zamandır denemek istediğim bir tarif bu.ellerine sağlık

Damak Tadı dedi ki...

Hiç yapmdığımız ve tdını bilmediğim bir lezzet..Ispanağı sever biri olarak hemen deneyeceğim..Ellerine sağlık Aslı'cığım..


Sevgiler..

aylin dedi ki...

ellerine sağlık aslıcım çok güzel görünüyor:)

Pelin dedi ki...

Hiç denemediğim bir tarif bu Aslıcığım. Oysa ne kadar güzel olur gerçekten. Ben de senin bu sağlıklı tariflerini çok seviyorum.
Ellerine sağlık
Sevgiler

kizilciksurubu dedi ki...

Cok severim. Nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.

birdutmasali dedi ki...

aslıcığım harika olmuşş
nefisss....

Delfina ; dedi ki...

aslı ben borani hstasıyım ve aylardır yapmadığımı farkettim,üstündeki dövülük kırmızı biberden sende de mi var,ohh süper yaa :)

memleketlimi görmüş gibi oldum şimdi ben :)

Aybike Ceylan dedi ki...

Asli'cigim,
ellerine saglik, harika bir goruntu...

Sevgiler.

pel!n dedi ki...

Aslı bunu denemeliyim bende,hep duydum ama hiç denemedim...
Cuma pazarından ıspanak alıp mutlaka yapıcam...
Ellerine sağlık...

Sevgiler...

Betül KÖROĞLU dedi ki...

bende çok severim Boraniyi. Ellerine sağlık canım..Olsa şimdi bile yiyebilirdim. :)

Sevgiler

OYOSH dedi ki...

Aslı'cım eline sağlık canım..Sevgilerimle..

neslihan dedi ki...

Aslıcığım ellerine sağlık.çok iştah açıcı görünüyor.afiyet olsun canım.sevgilerimle...

lezzetyolculugu dedi ki...

Aslıcım ellerine sağlık çok güzel görünüyor ben çok severim boraniyi.Hemde çok hafif.

peynir hösmelimi dedi ki...

Aslicim ellerine saglik.
Cok degisik olmus bu yaa.
Ben ispanagi kavurup daha sonra yogurtluyordum.Degisik bir seymis.Ilk firsatta deneyecegim.
Sevgilerle.

bahar dedi ki...

CANIM BENİM GİBİ ISPANAK SEVMEYENLERE HOŞ BİR SEÇENEK OLABİLİR. O SOSA EKMEĞİ BANDIRMAYI İSTEDİM ŞİMDİ. UZUN ZAMANDIR YOKTUM, AMA EMİNİM Kİ SEN YİNE ÇOK GÜZEL LEZZETLERLE BULUŞTURMUŞSUNDUR BİZİ.

meleginmarifetleri dedi ki...

Hiç denemediğim bir lezzet ama denemeye karar verdim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

nilay dedi ki...

Bu tarifi bende arıyordum Aslı'cım. Tam üstüne denk geldi. Hemen deneyeim gerçekten.
Uygulanmış bir tarif nasıl olsa.

Semra Altay dedi ki...

Görüntü süper.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com

iremlemekanlar dedi ki...

ASlıcım ellerine saglık ıspanak ta bu mevsimde bol oluyor sevgilerleee

fatosun mutfagından... dedi ki...

canım ellerine sağlık harika görünüyor..keyifli bir hafta geçirmen dileğiyle..sevgiler..öpüldünn:))

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

İşte borani budur. Nihayet boraniyi bilen biri çıktı. Benim bildiğim borani de aynen böyle yapılıyor. Ellerine sağlık:)

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim, umarım boraniyi denememiş olanlarınız en kısa zamanda yapar ve kulaklarımı çınlatır :)
Sevgiler..