Haftasonu yapmıştım bu limonlu cheesecake'i. Yayınlamaya vakit bulamadan tarifin sahibinden, Pelin'ciğimden, bir mesaj aldım. Bloglara erişim sıkıntısı yüzünden Çin'e gittiğinden beri kendisinden ne haber alabilmiş ne de yeni tariflerini okuyabilmiştim. Pelin'ciğim umarım en kısa zamanda aramıza dönersin, seni çok özledim..
Malzemeler:
500 gr. krem peyniri
1 kutu krema (200 gr)
1 kutu labne (ufak boy)
1 su bardağı tozşeker
3 yumurta
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
1/2 limonun suyu
Malzemeler:
500 gr. krem peyniri
1 kutu krema (200 gr)
1 kutu labne (ufak boy)
1 su bardağı tozşeker
3 yumurta
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
1/2 limonun suyu
Taban için:
100 gr. tereyağı
1 paket yulaflı bisküvi
1. Kelepçeli kalıbımın alt kısmını yağlı kağıtla, dışını da aliminyum folyo ile kapladım.
2. Fırını 175' de çalıştırıp en alt rafına içini su ile doldurduğum borcamı koydum. (Pelin cheesecake'in üzerinin çatlamaması için bunun önemli olduğunu vurguluyor.)
3. Tereyağını eritip, rondodan geçirdiğim bisküviler ile karıştırdım ve kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yaydım.
4. Peynir, krema, şeker ve vanilyayı mikserle iyice çırptım.
5. Unu ekleyip çırpmaya devam ettim.
6. Yumurtaları da ekleyip bir süre daha çırptım.
7. Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da ekleyip tabanın üzerine döktüm.
8. Mini fırında 35 dk. pişirdim ve fırını kapattıktan sonra cheesecake'i 2 saat fırında tuttum.
9. Fırından aldığım cheesecake oda sıcaklığına gelince, kalıptan çıkarmadan buzdolabında bir gün dinlendirdim.
2. Fırını 175' de çalıştırıp en alt rafına içini su ile doldurduğum borcamı koydum. (Pelin cheesecake'in üzerinin çatlamaması için bunun önemli olduğunu vurguluyor.)
3. Tereyağını eritip, rondodan geçirdiğim bisküviler ile karıştırdım ve kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yaydım.
4. Peynir, krema, şeker ve vanilyayı mikserle iyice çırptım.
5. Unu ekleyip çırpmaya devam ettim.
6. Yumurtaları da ekleyip bir süre daha çırptım.
7. Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da ekleyip tabanın üzerine döktüm.
8. Mini fırında 35 dk. pişirdim ve fırını kapattıktan sonra cheesecake'i 2 saat fırında tuttum.
9. Fırından aldığım cheesecake oda sıcaklığına gelince, kalıptan çıkarmadan buzdolabında bir gün dinlendirdim.
Not: Cheesecake'i keserken bir dahaki sefere 5 dk. daha fazla pişirip, son 10 dk. üzerini alimünyum folyo ile kaplamaya karar verdim.
Orjinal tarif için buraya tıklayabilirsiniz.
12 yorum:
Üfff harika bir görüntü!
en son yaptığım limonlu cheesecake biraz yanılttı beni(lezzet iyiydi ama söndü ne yazık ki)bu sebeple bir türlü bir daha denemede bulunmadım.Ama bu gördüğüm beni mutfapa göndermeli tez elden.
ellerinize sağlı
Pelin i bende çok merak ettim ama ulaşamadım ellerinize sağlık Peline ve size paylaşım için teşekkürler...
Süper olmuş.Kaydettim bu tarifi.:))
teşekkürler.
harika duruyor fotoğraf! çok seviyorum limonlu cheesecake'i... Ellerinize sağlık!
aslıcığım merhaba,
tarif ve görüntü gerçekten harika.
pelini bende çok özlüyor ve bekliyorum..
hayat belli anlarda çok zorlaşıyor, keşke iletişim içinde olup, destek verebilsek sevgili peline.
iyi haftalar canım..
Adaşım nasılmış?iyi olsunda gerisi mühim değil. Ama tariflerini ve onu çok özledim.
Cheesecake nefis gözüküyor,elerine sağlık...
Sevgiler.
ben de bir defa yapıp sonra tekrarını getiremeyenlerdenim. limonlu yapmıştım ben de ve çok lezizdi, tarif de çok benzer. seninki de enfes görünümde, ellerine sağlık
ellerine sağlık canımm..çok lezzetli görünüyor:))
Aslıcığım, sıcak dostluğunuzu, yorumlarınızı, çok özledim. En kısa zamanda yeniden aranızda olmayı diliyorum. Yeni bir program öğrendim erişim için onu deneyeceğim umarım bu kez olur.
Senin ve annenin ellerine sağlık çok güzel şeyler hazırlanmış . cheesecake de süper görünüyor.
Çok uzaklardan sevgilerimi gönderiyorum
ellerine sağlık arkadaşım çizkekin şahane görünüyor.limon kokulu hem de:))
mutfağın lezzet dolu maşallah...
takibime alıyorum seni.daha sık görüşürüz.inşallah.
sevgiler...
bir akdenizli olarak limonlu tatlılara bayılıyorum....limonlu puding bile olmalı bence...ellerinize sağlık limonlu cheesecake iniz beni yoldan çıkardı...:))
slm gerçekten çok leziz görünüyor yalnız bişiye takıldım notta keserken demişsiniz yani tam keseceğiniz zamanmı yoksa pişme esnasındamı 5 dakika fazla bırakıcaksınız net açıklarmısınız lütfen.
Yorum Gönder