20 Ekim 2010 Çarşamba

Trüf Mantarlı Pappardelle

Haftasonu için bundan daha güzel bir menü olabilir mi? Trüf mantarlı pappardelle ve Chianti şarabı.. Büyük zahmetlerle İtalya'dan taşıdığımız makarna ve şaraplardan seçtiklerimizle cumartesi gününü daha keyifli hale getirdik.


Trüf mantarını şişesinin üzerindeki tarife göre rendeleyip


zeytinyağı ve sarımsakla bir kaseye koyup karıştırdım. 8 dk. haşlanan pappardellelerin suyunu süzüp, tencereye aldım ve makarnanın üzerine bu sosu döküp makarna sosla harmanlanana kadar karıştırdım.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!

8 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

hmmm nasıl harika birşey olmuştur bu kim bilir, eline sağlık

Betül KAVAL dedi ki...

trüf mantarı tatmadım bu zamana kadar ama eminimki çok lezzetlidir. şarapla ayrı güzeldir zaten. ellerine sağlık canım.

sevgiler

Saglıklımutfak dedi ki...

biri chanti dedi. Bittim ben bayılırım oşaraba. italya dayken tadına doyamamıştım. afiyetler olsun canım:)

YeMeK vAkTi dedi ki...

hımm bayıldımm.Truf mantarını organik mantar satan akrabalarımız sayesinde sık sık yeriz.Eminim nefis olmuştur

yemekaski.com seçil dedi ki...

nefis.. süper ikili bencede :)

ipek dedi ki...

Trüf mantarı lezzetine hayran olduğum şeylerden biri. Çok leziz görünüyor, ellerine sağlık.

Pelin dedi ki...

Aslıcığım çok uzaklardan merhaba:))

umarım yorumum ulaşır. Çok uzak kaldım herşeyden ama buradan bloglara girmek mümkün değil. Şimdi ulaştım ama hala emin değilim yorumumu görebilecekmisin. Yokluğumda nefis şeyler hazırlamışsın. Hem yemekler hem de fotoğraflar çok güzel. Ellerine sağlık. Umarım tekrar yazabiliim.
Kocaman sevgiler.

Adsız dedi ki...

Aslıcım ellerine sağlık, harika olmuş.
Sevgilerimle