8 Ekim 2010 Cuma

Salamlı Zeytinli Kişloren

Bu tarifi bekleyenlerden özür diliyorum: öğretmenliğe bir de öğrencilik eklenince eve geldiğimde çabucak akşam yemeğini hazırlayıp (annem duymasın ama yorgunluktan kimi zaman bu bile çok zor geliyor) ders çalışmaya başlıyorum.. Bu yüzden de kişloren tarifini yazmakta oldukça geciktim..

Bayram kahvaltısının son tarifi salamlı zeytinli kişloren, içinde yoğurt olan her hamur gibi, çok yumuşak ve lezzetli bir alternatif. Tarif Sahrap Soysal'ın ama ben kendime göre ufak tefek değişiklikler yaptım. Örneğin kremalı karışım fırında uzun süre sulu kaldığından domates kullanmadım.

Hamur icin:
250 gr bitkisel margarin (ben her zamanki gibi Becel kullandım)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un


Üzerine:
1/2 su bardağı siyah file zeytin
1 paket (200 ml) krema
1 su bardağı süt
1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
2'şer çay kaşığı nane ve kekik
2 yumurta
1 su bardağı rende kaşar peyniri ya da eski kaşar
5-6 dilim salam


1. Derin bir kabın içerisinde yumurta sarısını ve margarini karıştırmaya başlayın.
2. Yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Sırasıyla un, kabartma tozu ve tuzu de ekleyip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar hamuru yoğurun.
4. Hamurun üzerini hafif nemli bir mutfak peçetesi ile örtüp 20 dk. oda sıcaklığında bekletin.
5. Hamur dinlenirken kremalı malzemeyi hazırlamaya geçin ve derin bir kaba süt ve kremayı alıp tel çırpıcı ile çırpmaya başlayın.
6. Kremalı karışıma yumurta, peynir, tuz, karabiber, nane ve kekiği de ekleyin.
7. Dinlenen kişloren hamurunu 2 yemek kaşığı yağ ile yağlanmış 24-28 cm. çapındaki orta boy tart kalıbına kenarlarını 2-3 cm. yükselterek yayın.
8. Pişerken hava alması için hamuru çatalın ucuyla 7-8 yerinden delin.
9. Kremalı sosu hamurun üzerine dökün.
10. Zeytin ve salamları da ekleyin.
11. 175' fırında 35-40 dk. pişirin ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

12 yorum:

Sümeyye dedi ki...

nefis görünüyor ellerinize sağlık mutlaka denicem :)

umutluhayat dedi ki...

çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık

lezzet sarayı dedi ki...

aslıcım süper görünüyor ellerine sağlık.

Ayca Karaoglan dedi ki...

ama karnım acıktııııı :)

Betül KÖROĞLU dedi ki...

nefismişşşş aslıcım ellerine sağlık canım...

öğrencilik zor iş veselam heleki çalışırken bilirim...

sevgiler

Zeynep dedi ki...

aslıcığım bu çok şık bir tarif:)))tam istediğim gibi bir lezzet muhakkak deneyeceğim,
ellerine sağlık canım
çok öptümmm

meleginmarifetleri dedi ki...

Nefis olmuş Aslıcım ellerine sağlık..
gnocchi tarifini veren şef Esen Hünal Blake belkide arkadaşındır...
Sevgiler..

yemekaski.com seçil dedi ki...

nefis görünüoo..

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık aslıcım..kolay gelsin bu arada..Allah güç kuvvet versin:))

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık aslıcım..kolay gelsin bu arada..Allah güç kuvvet versin:))

SERAP dedi ki...

Ben bu ada bayildim.....
ellerine saglik.

Bu ay bir etkinlige evsahipligi yapmanin heyecanini yasiyorum.
Bu etkinlige senide davet ediyorum.
Konum
YALANCI YEMEKLER
Katilirsan cok sevinirim.Detayli bilgi sayfamda.
Berlinden sevgiler

www.birdilimbirtutam.blogspot.com

gülşen dedi ki...

aslı hanım annenizin yaptığı tavada rulo böreği bulamadım onu denemek isttemitim?
sevgiler...