Haftasonu Çiğdem ve eşi Ahmet'i fotoğrafladıkları bu açık büfe ile ağırladık. Misafir ağırlamayı yeni tarif denemek için fırsat bilsem de uzun zamandır bu kadar yeni tarifi bir anda denememiştim. Atıştırmalıkların yanında Yeni Dünya şaraplarını da tattığımız menüde ilk defa denediğim kanepe tartoletler, humus, çerkez tavuğu, yumurtalı Fransız kanepesi ve narlı aperatifin yanında peynirli milföy böreği, yoğurtlu dipsos, karides ve yılbaşında da yaptığım fava vardı.
Yumurtalı Fransız Kanepesi için gerekli malzemeler:
8 adet yumurta
1/2 paket labne peyniri (veya 100 gr. krem peynir)
1 diş sarımsak
1'er çay kaşığı tuz, karabiber
1 yemek kaşığı ketçap
Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayıp kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesip kaşık yardımıyla sarılarını çıkartın. Yumurta sarılarına tüm malzemeyi ekleyip ezerek karıştırın. Bu harcı krema sıkacağı ile içlerini çıkarttığınız yumurta beyazlarına sıkın.
*Tarif Sahrap Soysal'ın..
Narlı aperatif için gerekli malzemeler:
2 dilim beyaz tost ekmeği
2 dilim kepekli tost ekmeği
100 gr. labne peyniri
2 yemek kaşığı yoğurt
1 avuç nar
Tost ekmeklerinin ortalarını yuvarlak bir kalıp ya da çay bardağının ağzı ile keserek yuvarlak ekmekler elde edin. Labneyi yoğurtla karıştırıp 3 ekmek dilimi aralarına bu karışımdan sürün ve üzerini nar ile süsleyin. Aynı işlemi kalan dilimler için de tekrar edin.
* Tarif Lezzet Dergisi'nden (Ocak 2006)
Kanepe tartoletler için gerekli malzemeler:
150 gr.oda sıcaklığında bitkisel margarin (ben Becel kullandım)
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
250 gr. un
2 çay kaşığı tuz
Margarini derin bir kaba alın ve içine yumurtayı ve tuzu ekleyin yoğurun. Unu da azar azar ve hamur ele yapışmayan, yumuşak bir kıvama gelinceye kadar katıp iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru buzdolabında hava almayacak şekilde yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle kalıbınızın boyutlarında açın. Elinizle bastırarak hamurları kalıplara yerleştirin. Tartoletleri beş dakika önceden 200' de ısıttığınız fırında 12 dk. pişirin.
Tartoletlere iç malzeme olarak labne peyniri ve ton balığı kullandım.
*Tarif Sahrap Soysal'ın..
Çerkez tavuğu ve humusun tarifleri bir sonraki yazıda..
İçeçek kareleri misafirlerimize ait..
Umarım fotoğraflar ve tarifler bu tarz bir davet düşünenlerinize bir fikir vermiştir..
16 yorum:
çok güzel olmuş herşey bende genelde şarap yanına yapacak meze bulamam fikirler için teşekkürler ellerine sağlık:)
aslıcım umarımki tanışma fırsatı yakalıycaz.
ellerine sağlık ne güzel tarifler bunlar.. afiyetler olsun.
sevgiler öpüyorum
Ellerine sağlık güzel bir menü olmuş.Diğer tarifleride bekliyorum...
aslı hanım küçük kızlar nasıl hayran hayran bakarlar makyaj malzemelerine felan aynı öyyle hayran hayran baktım çok şık çok güzel.. tebrik ediyorum sizi...
Nasıl zevkli bir sofra bu böyle,menü nefis.. ellerine sağlık ..
Harika bir sofra kurmuşsunuz.Eminim misafiriniz hiç eksik olmuyordur.Ellerinize sağlık...
sade gözü yormayan cok özenle hazirlamissin masayi .ellerine saglik canim
Aslicim ben iyiyim sagol canim,ben sana bir kac kez yorum biraktim senden ses cikmayinca unutuldum zannetmistim
herşey çoook özenli olmuş,
ellerine kollarına sağlık canım aslım.
sevgililer gününüz kutlu mutlu olsun
öpüyorummmm
aslıcım herşey harika olmuş ellerine saglık hepinize afiyet bal olsun
sevgiler
Çok şık ve zarif bir sofra. Bu tür paylaşımlar çok güzel fikirler veriyor davet masaları için. Ellerinize sağlık canım.
Sevgiler...
ne güzel farklı tariflerle şık bir sunum yapmışsın aslıcığım, eline sağlık
Sunumlar çok güzel olmuş Aslıcığım. Ellerine sağlık
Sevgiler
harika bir paylaşım aslıcığım
emeklere sağlık
sevgiler iyi hafta sonları
Masanızı çok beğendim.Ellerinize sağlık.Hem çokşık hem yiyecekler güzel.Sizi tanıdığıma sevindim.(Zuzu kurabiyeleri)
Bayıldım sofraya, bizde arkadaş davetlerinde açık büfe tarzı aperitifleri tercih ediyoruz. Sanki çok fazla yenmiyor ve göz dolduruyor. Sevgiler
Sofra harika görünüyor.
Estetik açıdan da söylenecek birşey kalmamış.Tebrikler...
Yorum Gönder